Pavli Panayırı için geri sayım başladı! Rekor katılım bekleniyor

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan "Pavli Panayırı"için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl salgın gölgesinde kutlanan panayıra bu yıl rekor katılım olması bekleniyor.

Pavli Panayırı için geri sayım başladı! Rekor katılım bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk arasında "Sonbahar Panayırı" ve "Pomak Bayramı" olarak anılan "Pavli Panayırı", bu yıl 8-11 Eylül'de misafirlerini ağırlayacak.

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen PavliPanayırı’nın bu yıl 112’incisi gerçekleştirilecek.  Sultan II. Abdülhamit'in fermanı ile ilk kez 1910 yılında kurulmaya başlanan panayır, halk arasında ‘Sonbahar Panayırı’ ve ‘Pomak Bayramı’ olarak da anılıyor.

Ergene Nehri kenarına kurulan PavliPanayırı’nın bu yıl 112’incisi düzenlenecek. Panayır kapsamında oluşturulan alana lunapark, lokantalar ve çeşitli tezgahlar kurulacak. 4 gün boyunca devam edecek olan panayır 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Geleneksel olarak bir asırdan fazla süredir devam eden gelenekçerçevesinde Pavli Panayırına katılacak bölge halkı traktörlerini gelin gibi süsleyerek beklemeye başladı. Yıllardır geleneğe ayak uyduran bölge halkı, panayır boyunca bu süsledikleri traktörlerin arkasında konaklıyor.

8-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek panayır için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen panayır için Ergene Nehri kenarında oluşturulan alan günler öncesinden hazırlandı. 4 gün boyunca sürecek panayır, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelecek misafirlerini ağırlayacak.

Bu yıl rekor bir katılım beklediklerini söyleyen Pehlivanköy İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel,Herkesi bu asırlık eğlenceye ortak olmaya davet etti.

Trakya’nın en eski ve hala düzenlenen geleneksek tek panayırınınPavli Panayırı olduğunu söyleyen Başkan Açıkel,"Yöre halkı günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Heyecanla panayır günün bekliyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre rekor bir katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemi gölgesinde düzenlemiştik. Gerçek panayır ruhunu ve coşkuyu çok özledik. Sadece ülkemizden değil yurt dışından da gelen misafirlerimiz olacak. Herkesi bu eğlenceye ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan