Özlük haklarının iyileştirilmesini istediler

Edirne Barosu avukatları tarafından kamu avukatlarının özlük hakları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı okuyan Edirne Baro Başkan Yardımcısı Aygün Ulubey Ergüden, avukatlık mesleğinin özlük hakları için verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini belirtti.

Özlük haklarının iyileştirilmesini istediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuda çalışan avukatlar yurt genelinde eş zamanlı basın açıklaması düzenleyerek özlük haklarında iyileştirme istediklerini belirtti. Edirne Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, sesini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Edirne Baro Başkan Vekili Aygün Ulubey Ergüden, kamuda çalışan avukatların özlük haklarını istediğini ve imtiyaz değil itibar beklediklerini söyledi.

                Edirne Adliyesi önünde kamu avukatlarının özlük haklarına ilişkin düzenlenen basın açıklamasını Edirne Barosu adına okuyan Baro Başkan Vekili Aygün Ulubey Ergüden, avukatlık mesleğinin özlük hakları için verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini ifade etti.

İnsan Hakları Eylem Planının Uygulama Takviminde, "Savunmanın Güçlendirilmesi ve Avukatlık Hizmetlerinde Kalitenin Artırılması" başlığı altında, kamu avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacağı, sorumlu kurumun Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğu ve 2 yıllık süre öngörüldüğü belirtildiğini hatırlatan Ergüden, kamuda çalışan meslektaşlarının hazineye katkısının talep ettikleri iyileştirmenin kat kat üzerinde olduğunu aktardı.

kamuda çalışan avukatların kendi teşkilat kanunları ile tek çatı altında toplanmalarının yaralarına merhem olacağını duyuran Ergüden, gelinen bu aşamada mali haklarının düzeltilmesinin bir nebze olsun yaralarına merhem olacağını belirtti.

Mesleğin hak ettiği saygınlığı elde edinceye dek çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Ergüden, Başında işçi, işsiz, stajyer, kamuda çalışan unvanlarından hangisi olursa olsun mücadelelerinin tüm avukatlar için ortak olduğuna değindi.

Doğukan Vurgun