Özlenen lezzetler tezgahtaki yerini aldı

Yaz aylarının göz kamaştıran renkleri ve lezzetli meyveleri, tezgâhları süslüyor. Özlenen lezzetler arasında yer alan kayısı, pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Özlenen lezzetler tezgahtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adeta bir görsel şölen sunan karpuz, kavun, kiraz, kayısı, erik, çilek, şeftali, üzüm, incir, dut ve armut gibi yaz meyveleri hem göze hem de mideye hitap ederek ilk sıralarda yer alıyor.

Edirne’de Pazartesi günleri kurulan meyve- sebze pazarında havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı. Hava sıcaklıklarının artması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında tezgahtaki bolluk fiyatlara yansıdı.

Yaz aylarını vazgeçilmez meyvelerinde olan kayısı da bu hafta tezgahları süsledi. Vatandaşların özellikle Haziran ve Temmuz ayında beklenen sezonun ilk kayısıları 80 liradan alıcı bulmaya başladı.

Kış boyu özlemi çekilen meyvelerin fiyatları şu an için yüksek olsa da,  Pazar esnafı ilerleyen günlerde fiyatların normal seviyelerde seyredeceğini belirtti.

"Bollaşınca fiyatı düşer"

Yaz meyvelerini almak için vatandaşların pazarı tercih ettiğini belirten pazar esnafı İsmail Balkamış “Kayısı tezgahtaki yerini aldı. Yeni çıktığı için fiyatlar biraz yüksek ama ileride düşü yaşanır. Kayısı bollaştığı zaman 30 liraya kadar düşer. İşlerimiz güzel gidiyor. Yaz meyveleri çıktığı için vatandaşlar taze ürün almak için pazarlara geliyor” Dedi.

Kayısıya özlem olduğunu belirten pazar esnafı Oktay Selçik, satışların iyi gittiğini ve yaz sebze meyvelerine yoğun talep olduğunu söyledi.

Şu an Çanakkale ve Malatya kayısısının tezgahları süslediğini belirten Selçik,ilerleyen günlerde yaşanan bollukla birlikte fiyatların da düşeceğini ifade etti.

İpek Esma Çeşme