Muhtarlık seçimi yenilenecek mahallede seçmen kağıtlarının dağıtımı başladı

Edirne'de 31 Mart yerel seçimlerinde sayım sırasında temizlik görevlisinin bir sandıktaki oyları çöpe atması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilenmesi kararı alınan Umurbey Mahallesi 2 Haziran'da sandık başına gidecek.

Muhtarlık seçimi yenilenecek mahallede seçmen kağıtlarının dağıtımı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Umurbey Mahallesi'nde 31 Mart Yerel Seçimlerinde oyların sayılması sırasında temizlik görevlisinin muhtarlık oylarını çöpe atması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. Seçime kısa süre kala hazırlıklar tamamlandı ve seçmen kağıtları muhtarlıktaki yeri aldı. Seçime kısa bir süre kala seçmen kağıtları muhtarlığa geldi.

Seçmen kağıtlarını dağıtmaya başlayan mevcut muhtar Turhan Özgünden, 31 Mart’ta yapılan muhtarlık seçimlerinde son sandıkta yaşanan bir kargaşadan dolayı 2 Haziran'a ertelenen seçimler için seçmen kağıtlarının geldiğini ve dağıtmaya başladıklarını söyledi.

2 Haziran'da seçime gideceklerini ve mahallede bin 750 seçmenin oy kullanacağını belirten Özgünden, "Bu sefer katılımın az olacağını düşünüyoruz. Şu an için görünen tek adayım. Diğer adayların girip girmeyeceğini bilmiyorum. Daha önce 6 aday vardı. Onlar tekrar girecek mi girmeyecek mi, bilmiyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinin haksızlık yapıldığı görüşünde olduğunu ifade eden Özgünden, 152 oy farkı olduğunu ve ama İl Seçim Kurulu'nun seçimi yenileme kararı aldığını belirtti.

Mevcut Muhtar Turhan Özgünden'in aza adayları arasında Ahmet Örs, Murat Nazlı, Ahmet Şahin, Serhat Rast, Birol Çulören, Hüseyin Urtekin, Göksel Çaylardan, Serkan Öter yer alıyor.

Burcu Temel