Özel gereksinimli bireylerin gösterileri büyük beğeni topladı

Edirne'de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla özel öğrencilerim katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Özel gereksinimli bireylerin gösterileri büyük beğeni topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Katılımcılar bu anı telefonlarına kaydetti.  Edirne’de faaliyet gösteren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, özel gereksinimli kursiyerler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla eğitmenleri eşliğinde gösteri yaptı. Her gösteriye uygun kıyafet giyen kursiyerler katılımcılar tarafından keyifli izlenirken Gösterilerin ardından enstrüman eşliğinde söyledikleri şarkılarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Yılmaz, Şube Müdürü Hümeyra Gürgen, Edirne Halk Eğitimi Müdür Yardımcıları Serkan Fındık, Meral Bozkurt, Serhat Onur Erk ve veliler katıldı.

"Ayrımcılığa maruz kalmamaları için toplumun bilinçlendirilmesi gerek"

Özel Eğitim Öğretmeni Evrim Örs, günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı. Down sendromlu öğrencilerin yanında olacaklarını söyleyen Örs, “Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken down sendromlu bireylerde bu sayı 47’dir. Bu down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil bireyin hayatı boyunca devam eden farklılığıdır.Down sendromlu bireyler, arkadaş edinebilir, okula gidebilir ve iş edinebilirler. Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevinçleri ve çevresindeki insanlara örnek kimselerdir. Onların ayrımcılığa maruz kalmaması için toplumumuzun bilinçlendirilmesi için her şey yapılmalıdır. Down sendromlu öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız” ifadelerine yer verdi.

Özel Yürekler Sorumlu Öğretmeni Cana Kılıç ise buradaki her öğrencinin özel ve farklılıklarının farkında olduklarını belirtti. Kılıç, büyük sevgi, emek, gayret ile çalışan öğretmenler ve velilere teşekkür etti. Program, özel gereksinimli öğrencilerin gösterileri ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

İpek Esma Çeşme