Özbaş, ayakta alkışlandı

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş,  görevinden istifa ederek Ak Parti'den Edirne belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Özbaş, ayakta alkışlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş,  görevinden istifa ederek Ak Parti’den Edirnebelediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Özbaş, adaylık başvurusunda yaptığı konuşmada; “Edirne’yi Ak belediyecilik ile tanıştıracağız. Vakit Edirne vaktidir. Edirne’yi 7 gün 24 saat güler yüzlü, hakkın ve adaletin üstün tutulduğu, ülkemiz ve dünyanın göz bebeği olan bir şehir haline getirmek için projelerimizle hazırız.Dedi.Salonu dolduran vatandaşlar ve partililer Özbaş’ı ayakta alkışladı.

“Edirne’yi hak ettiği yere taşıyacağız”

1969 yılında Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’nde doğduğunu ifade eden Özbaş; “Dedelerimizin mirası ve çocuklarımızın emaneti olan Edirne’mizi hak ettiği yere ulaştırmak adına yaşadığımız bu şehre borcumuzu ödemek adına adil, dürüst, eşitlikçi ve her kesin söz hakkı olduğu bir anlayışla şehrimizi yönetmek için yola çıkmış bulunuyorum. Bu şehri ve değerlerini korumak, daha ileriye getirmek birinci önceliğimiz olacaktır.” Dedi.

“Dönüm noktasındayım”

Özbaş, bugünün kendisi için hayatının önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyleyerek; “29 yıllık memuriyet hayatıma ve çok sevdiğim mesleğimden istifa ederek ayrıldım. Edirneliler ve Edirne’de yaşayanlar için AK Parti’nin bir neferi olarak yola çıktığım bir gündeyim. Edirne’miz sultanların şehri şehirlerin sultanı unvanını almış, her tarafa gül ve lale kokuları yayması ile efsane olmuş iken şu anda her alanda yaşanan olumsuzluklar herkes tarafından gözlemlenmektedir. Edirne’yi hak ettiği yere getirebilmek adına Edirne ve Edirne’de yaşayanlar için bu göreve talibim. Öncelikle partimizin bugünlere getirilmesinde emeği olan kurucusundan vekiline il yönetiminden ilçe yönetimine mahalle başkanından delegesine katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Herkesin söz hakkı olacak”

Edirne’de yıllarca marangozluk mesleği yapan esnaf bir babanın oğlu olmanın gururuyla yola çıktığını dile getiren Özbaş; “Dedelerimizin mirası ve çocuklarımızın emaneti olan Edirne’mizi hak ettiği yere ulaştırmak adına yaşadığımız bu şehre borcumuzu ödemek adına adil, dürüst, eşitlikçi ve her kesin söz hakkı olduğu bir anlayışla şehrimizi yönetmek için yola çıkmış bulunuyorum. Bu şehri ve değerlerini korumak, daha ileriye getirmek birinci önceliğimiz olacaktır. Edirne’mizi ilim ve bilim, tarih ve turizm şehri yapmak, eğitimde en üst seviyeye taşımak olmazsa olmazımızdır. Geçmişte esnaflarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sanayi sitemizin her zaman yanında olduk. Şiddet gören kadınlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, masum ve mağdur çocuklarımızın, şehit yakını ve gazilerimizin, dezavantajlı vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Edirne’mizi karış karış gezdiğimiz için sorunlarını yakından biliyoruz. Şimdi Edirnelilerin yanında olmak ve hak ettiği yere taşımak için varız. Edirne’yi Ak belediyecilik ile tanıştıracağız. Vakit Edirne vaktidir. 7 gün 24 saat güler yüzlü, hakkın ve adaletin üstün tutulduğu, ülkemiz ve dünyanın göz bebeği olan bir şehir haline getirmek için projelerimizle hazırız.” Şeklinde konuştu.

49 yaşında olduğunu söyleyen Özbaş, göz açıp kapayıncaya kadar vaktin kalıp kalmadığını bilmediğini ve bunun için de Edirnelilere hizmet yolunda elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Salonu dolduran vatandaşlar ve partililer Özbaş’ı ayakta alkışladı.Özbaş’ın aday adaylığı başvuru imzası alındı ve belgesi teslim edildi.

Edirnelilerin yakından tanıdığı ve yaklaşık 29 yıldır kamuda görev yapan hem eğitim camiasında hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görev yapan Özbaş, yoğun katılım ile aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Başvuru öncesi olduğu gibi sonrasında da Özbaş’ın yakınları, dostları ve arkadaşları hayırlı olsun dileklerinde bulunmak için sıraya girerek kuyruk oluşturdular.

Özlem Ceylan