ÖSYM duyurdu! Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilmeler başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) üniversitelerin yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler için Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemlerinin başladığını duyurdu.

ÖSYM duyurdu! Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilmeler başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yabancı dil hazırlık sınıflarında öğrenim görmeye devam etmelerine rağmen hazırlık sınıflarını başarı ile tamamlayamayan ve ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, üniversitelerde yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler için 25 Ekim 2022 – 03 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkçe öğretim yapan programlara yerleştirilme işlemlerinin başladığı duyuruldu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır. Başvurular, 25 Ekim 2022 - 03 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru ve yerleştirme işlemlerinde, kılavuzda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Kılavuz, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir” İfadelerine yer verildi.

Burcu Temel