Edirne Maratonu Cumhuriyet'in 100'ncü yılına özel temalarla koşulacak

8'nci Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, Maratonda Cumhuriyetin 100'ncü yılı ve depremzedeleri anmak için özel tasarlanan tişörtler ile koşulacağını belirtti.

Edirne Maratonu Cumhuriyet'in 100'ncü yılına özel temalarla koşulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 4 Haziran 2023 tarihinde 8’ncisi düzenlenecek olan Edirne Maratonu için basın açıklaması gerçekleştirdi.

                Düzenlenecek olan Maratonda atletlerin farkındalık oluşturmak adına hem Cumhuriyet’in 100’nci yılı hem de Kahramanmaraş merkezli asrın felaketini yaşayan depremzedeler için koşulacağını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, sporcular için özel tasarlanan tişörtleri tanıttı.

                “Zoru başarırız, imkânsız sadece biraz zaman alır” sloganıyla farkındalık için gerçekleşecek maratonda atletler için özel tasarlanan tişörtlerde küllerinden doğan Anka kuşu sembolü ve hem Edirne’nin simgelerinden olan hem de depremzede vatandaşlara yönelik ters lale figürü bulunuyor.

                “Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl coşkusuna şehrimize, ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz.”

                8’ncisi düzenlenecek olan Edirne Maratonu için gazetecilere açıklamalarda bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 8’nci Edirne Maratonu’nu Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yıl coşkusuna, Edirne’ye ve Türkiye’ye yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerini dile getirdi.

                Bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirtenAkdağ, “8’nci Uluslararası Edirne Maratonu 4 Haziran 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı farkındalığıyla koşulacak şuanda bütün hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sporcular çok coşkulu ve bu organizasyonu Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl coşkusuna şehrimize, ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu süreçte şöyle bir mottomuz var. Evet, gerçekten bu dönemde bir takım zorluklarla yapıyoruz zoru başarırız, imkânsız sadece biraz zamanımızı alacak. Bunu da başaracağız. Biz sivil toplum örgütü olarak, bir amatör spor kulübü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Önümüzdeki yıllar içinde ilham kaynağı olacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

                “Coşkulu ve renkli bir organizasyon olacak.”

                Uluslararası Edirne Maratonu’nda bin atlet’in yarışacağını ve TRT Spor tarafından canlı olarak yayınlanacağını söyleyen Akdağ, farklı temalarda koşacak gruplarında olacağını vurguladı.

                Cumhuriyetin 100’ncü yılında coşkulu bir şekilde organizasyon gerçekleştireceklerinin altını çizen Akdağ, “Bin kişi civarında bir sporcuyla atletle gerçekleştireceğiz organizasyonumuzu, TRT Spor tarafından yine naklen yayınlanacak. Organizasyon farklı temalar ve farkındalıklarla koşan gruplar olacak. Ayrıca biliyorsunuz Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle iş birliğimiz kapsamında bir etkin alanında çocuk koşusu da gerçekleştireceğiz. 100’ncü yılımıza özel de yine yaklaşık 300-400 civarında çocukla da çocuk koşusunu gerçekleştireceğiz. Bu şekilde coşkulu ve renkli bir organizasyon olacak. Cumhuriyetin 100’ncü yılı, tişörtlerimizde, çantalarımızda, hem Edirne kırmızısı, hem Zümrüdü Anka Kuşu'nu kullanıyoruz. Biliyorsunuz efsanevi kuş, küllerinden yeniden doğan. Ayrıca tişörtün ön yüzünde Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı farkındalığını vurgulayan bir sembol hem de ters lale figürünü kullanıyoruz. Bu ters lale figürü bu yıl yaşadığımız deprem felaketine atıfta bulunmak adına aslında tabii Selimiye'de de var bu hüznü simgeleyen bir çiçek motifi, ama asıl simgesi şu; Anadolu'nun yaşamış olduğu büyük felaketleri efsaneliğiyle anlatan bir çiçek. Selimiye'de olmasının ayrı bir anlamı var. Bizlerde bu sembolü hem yaşadığımız kenti hem de deprem felaketine atıfta bulunmak için kullanılıyoruz. Cumhuriyetin 100’ncü yılında coşkulu bir şekilde organizasyonu gerçekleştireceğiz” İfadelerine yer verdi. 

Doğukan Vurgun