Olimpiyatlarda Avrupa Kıtasının Tek Kadın Hakemi

Trakya üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Uluslararası Voleybol Hakemi Prof. Dr. Nurper Özbar, Fransa'da düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na davet edildi. Özbar, voleybolda Avrupa Kıtasından davet alan tek kadın hakem olmayı da başardı.

Olimpiyatlarda Avrupa Kıtasının Tek Kadın Hakemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özbar, akademisyen, spor insanı ve başarılı bir voleybol hakemi. Birçok önemli turnuvada parkeye çıkıp düdük çaldı. Özbar, şimdi de Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına davet edildi.

Hayatı boyunca sporla iç içe oldu. Mesleği de spor oldu. Alt liglerden başlayıp, voleybolun en üst düzey turnuvalarında hakemlik yaptı. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli voleybol hakemi olmayı başardı. Şimdi de Olimpiyatlar düdük çalmaya hazırlanıyor.

Özbar, dünyanın zirvesindeki hakemler arasında gösteriliyor. Birçok turnuvada finalleri yöneten Özbar, başarısının sırrını ise çok çalışmak olarak özetliyor.

Türkiye voleybol kadınlar ligini dünyanın en iyisi olarak görüyor. Özbar, Hakemlikte başarılı olmak için çok çalışmayı ve çok maç izlemeyi tavsiye ediyor.

Nurper Özbar, voleybol hakemliğinin yanı sıra Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevini de yürütüyor.

Zorlu süreçlerden geçtiğini söyleyen Özbar, başarın altında yatan sırrın çok çalışmak olduğunu vurguluyor.

Özbar, kadın voleybol takımının olimpiyatlarda şampiyon olmasını ümit ettiğini dile getirerek, “Biz başka maçları yönetmeye razıyız. Bizim için önemli olan orada olmak, Türkiye'yi temsil ediyor olmak, ülkemizi en iyi şekilde gururlandırmak. Milli takımı çok iyi maçlar çıkaracağına inanıyorum. Bu sene çok güçlü kadro var. Şu anda olimpiyatlara çok güçlü geliyoruz.” Dedi.

Daha önce Avrupa Şampiyonası finalini yönettiğini belirten Özbar, verilen fırsatları iyi değerlendirdiğini ifade etti.

Genç hakem adaylarına tavsiyelerde bulunan Özbar, “Mümkün olduğu kadar fazla maç seyretmeleri gerekiyor ve mümkün olduğu kadar fazla maç yönetmesi gerekiyor. Maçın iyisi iyi kötüsü yok. Kolayı zoru yok. Bütün maçlarda mümkün olduğu kadar bulunmaları ve seyretmeleri gerekiyor. Çünkü başka türlü kendilerini geliştirmeleri imkân yok. Televizyondan seyredecekler ve fırsatı varsa yerinde seyredecekler. Bilmedikleri, öğrenmek istedikleri şeyleri soracaklar. Kendilerine idol olarak belirledikleri bir hakem olmalı. Mümkünse onu daha fazla seyredecekler hareketleri nasıl, nerede, nasıl karar veriyor, nasıl diyaloğu var, sporcularda. Şunları takip etmeleri tabii ki kendileri için çok önemli olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun