Milli yüzücü umreye uğurlandı

Engelli Milli Yüzücü Özge Üstün ve ailesi Edirne İl Müftülüğünce umreye uğurlandı.

Milli yüzücü umreye uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt içi ve yurt dışında birçok başarıya imza atan Engelli Milli Yüzücü Özge Üstün ve ailesini, müftülük öncülüğünde umreye gönderildi. Üstün ile ailesini Yavuz Sultan Camii'nden umreye uğurlandı.

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Üstün’ün umreye gitme hayali olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hayalin gerçekleşme sürecini anlatan Başoğlu, “Milli Sporcumuz Özge Üstün kızımızla 3 Aralık Engelliler Günü'nde, Engelli Kadın Koordinatörümüz Fatma Akgün ve TDV Kadın Kollarımızın Hüma Hatun Kız Kuran kursumuzda organize ettiği engelli STK’ları buluşmasında tanıştık. Kendisinin başarılarını dinleyince azmi bizi çok etkiledi. Ancak kızımızın bir azmi daha vardı: Umreye gitmek. Görüşmemiz esnasında bize bu arzusunu iletti. Biz de onu ve ailesini umreye gönderip sevindirmenin yollarını aradık.” Dedi.

Üstün’ün umreye gönderilmesinde desteklerde bulunan hayırseverlere teşekkür eden Başoğlu, birçok fedakarlığın yapıldığını ifade etti.

Başoğlu, fedakarlıkların bilinmesi gerektiğini vurguladı ve şunları kaydetti:

“Havsa Kuzucu Köyü Camii İmam-Hatibi Özden Pergel, Süloğlu Merkez Camii İmam-Hatibi Ertan Uçar ve Demirhanlı Köyü Camii İmam-Hatibi Murat Çetin hocalarımız kendi haklarından feragat ederek kızımızı ve annesini umreye göndermek istediklerini bize ilettiler. Bugün hayırseverimizin de desteğiyle onları ailece umreye gönderiyoruz. Bu vesileyle;  fedakâr hocalarımıza, hayırseverimize, Engelli Koordinatörümüz Fatma Akgün'e, teşekkür ederim."

Milli yüzücü Özge Üstün ve ailesini uğurlamaya, İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve eşi Zehra Başoğlu, ADRB Vaizi Büşra Ülker ile Engelli Koordinatörü Fatma Akgün katıldı.

Ellerine yolculuktan önce kına yakılan milli yüzücü, yatsı namazından sonra dualarla uğurlandı.

İpek Esma Çeşme