Öğrencilerden Gazze için müftülüğe anlamlı bağış

​​​​​​​Edirne İl Müftülüğü'nün manevi danışmanlarından Gonca Çelik ve rehberliğindeki üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına maruz kalan Müslümanlar için  topladıkları parayı bağışladı.

Öğrencilerden Gazze için müftülüğe anlamlı bağış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü'nün manevi danışmanlarından Gonca Çelik ve rehberliğindeki üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına maruz kalan Müslümanlar için  topladıkları parayı bağışladı.

İsrail’in hain saldırılarına yönelik Gazze'de zulme maruz kalan Müslümanlar için 9 bin lira bağışlayan öğrenciler, örnek bir davranış sergiledi. Toplanan bağış Gazze’ye gönderilmek üzere Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu’na teslim edildi.

Filistin ve Gazze’de yaşanan olaylardan ötürü büyük üzüntü içerisinde olduklarını vurgulayan öğrenciler, bundan sonraki süreçte de Gazze halkı için mücadele edeceklerini altını çizdi.

"Gazze ve Kudüs bugün kalbimizde bir yaradır"

Öğrencilere bu anlamlı bağıştan dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Başoğlu, “İlk kıblemiz, Efendimizin ve ecdadımızın yadigarı Gazze ve Kudüs bugün kalbimizde bir yaradır. Bu yara dünyadaki hangi Müslüman'ın canını acıtmaz? Her gün bebekler, kadınlar, savunmasız insanlar canice öldürülürken biz nasıl bu katliama kayıtsız kalabiliriz? Gençlerimizin bu duyarlılığı bu açıdan beni çok memnun ediyor. Yalnızca gençlerimiz değil, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdaki yavrularımız, cami cemaatimiz ve her kesimden vatandaşımız bugün Gazze için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah bu çabaları Gazze'nin kurtuluşuna vesile eylesin.” Dedi.

Bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında bağışları teslim alan Başoğlu, bu duyarlı davranıştan dolayı öğrencilere teşekkür etti.