Öğrencilerden büyüklerine armağan

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında öğrenciler huzurevini ziyaret etti.

Öğrencilerden büyüklerine armağan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında Edirne Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, huzurevini ziyaret ederek yaptıkları resimleri büyüklerine armağan etti.

Cumhuriyet ortaokulu öğrencileri yaptıkları resimleri, huzurevi sakinlerine hediye ettikten sonra büyüklerinin ellerini öperek, sohbet etti. Huzurevi sakinleri, çocukları görmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerin devamsızlığını önlemek adına resim çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Derya Tetik, “Öğrencilerimizin devamsızlığı önlem- eylem çerçevesinde 3 aydır resim kursu devam ediyor. Öğrencilerin bu kursta yaptığı resimleri yaşlılarımıza hediye etmek istedik. Bunu da Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında gerçekleştirdik. Bu proje sayesinde yaşlıları ziyaret edip onlara öğrencilerimiz yaptığı resimleri armağan ettik. Beraber sohbet edip güzel bir gün geçirmiş olduk.” Dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu Matematik Öğretmeni Bora Sipahi’de, dezavantajlı bir okula sahip olduklarını ve devamsızlığı azaltmak adına resim öğretmeni eşliğinde öğrencilerin yaptığı tuvalleri paylaşmak için huzurevine geldiklerini dile getirdi.

Sipahi,  çalışmaların 3 ay sürdüğünü ve öğrencilerle keyifli vakit geçirerek çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

“Torunlarım gelmiş gibi mutlu oldum”

Torunları ziyaret etmiş gibi sevindiğini söyleyen huzurevi sakinlerinden Asiye Kaçar, “Bize getirdikleri hediye için çok teşekkür ediyorum. Kendi torunlarım gelmiş gibi mutlu oldum. Onlarla vakit geçirmek ve bizi düşünmeleri çok memnun etti. Öğrencilere hayatlarında başarılar diliyorum” İfadelerine yer verdi.

Huzurevi sakinleriyle beraber vakit geçirmeninim heyecanını yaşadığını dile getiren Cumhuriyet Ortaokulu 5 sınıf Öğrencisi Ayşe Gazel Kaynarca, “Büyüklerimizin mutluluğunu görmek beni de mutlu ediyor. Onlarla tanışıp sohbet ederek çok güzel zaman geçiriyorum.  Resimlerimizi yaparken çok heyecanlıydık. Buraya getirirken de çok heyecanlıydım. Büyüklerime saklayabilecekleri bir hediye verdiğim için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Huzurevinden ayrılırken vedalaşma sırasında yaşlılar, öğrencilerden kendilerini unutmamalarını ve sık sık ziyarete gelmelerini istedi.

Burcu Temel – Dilek Şahin