'Nehir kenarları Edirnelilerin hak ettiği şekilde düzenlenecek'

Söğütlük Kent Ormanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi Projesine karşı çıkanları anlamadığını belirten TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, "Nehir kenarında vatandaşlarımızın gayet güzel şekilde oturacağı, bisiklete binebileceği, doğayla uyumlu bir Millet Bahçesi olacak. Bir kaç kişi karşı çıkıyor diye Edirnelileri bu hizmetten mahrum bırakamayız" dedi.

'Nehir kenarları Edirnelilerin hak ettiği şekilde düzenlenecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Söğütlük Kent Ormanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesine yönelik tepkilere cevap verdi.

Nehir kenarında vatandaşların gayet güzel şekilde oturacağı, bisiklete binebileceği, doğayla uyumlu bir Millet Bahçesi olacağını vurgulayan Aksal, Millet Bahçesi'nin bölgeye değer katacağını aktardı.

Edirne'ye daha fazla turist gelmesine katkı sağlayacak proje ile ilgili açıklamada bulunan Aksal, Millet Bahçesi'nin ihalesinin yapılacağının müjdesini de verdi.

Bazı insanların yapılan güzelliklere karşı çıktığına değinen Aksal, "Birileri karşı çıkıyor diye biz Edirnelileri hatta bütün çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızı bu kadar güzel bir Millet Bahçesinden mahrum etmeyeceğiz. Nasıl ki yıllarca kaderine terk edilen Selimiye Meydanı yapılan proje sonrası hak ettiği görünüme kavuştuysa Kent Ormanı da yapılacak Proje ile kente yenilik katacak" ifadelerini kullandı.

Edirne'deki projenin doğayla uyumlu olacağını aktaran Aksal, "Edirnelilerin nehirlerden yararlanmamaları büyük bir üzüntü kaynağıydı. Kent Ormanı'nın bakımsız ve kötü görünümde olması gelen turistleri de olumsuz etkiliyordu. Bu projeleri genelde belediyeler yapar. Ama maalesef Edirne Belediyesi yapmadığı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız eliyle biz yapalım dedik. Onlar istemiyorlar diye Edirnelilerimizi böyle güzel bir projeden mahrum etmeyeceğiz" dedi.

Millet Bahçesi Projesi'nin Nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Özlem Ceylan