NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan CHP Merkez İlçe eski Başkanı Ediz Ün, 'CHP'ye 18 yaşında üye oldum ve ölene kadar CHP'liyim. Rozetimi oğluma takacağım' dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'ndan istifa ederek 27'nci dönem için partisinden milletvekili aday adayı olan Ediz Ün, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığının nedenlerini açıkladı.

Ediz Ün’ün basın toplantısına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, İlçe Başkanları ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve partililer katıldı.

Yıllarca asgari ücretle çalışmış biri olduğuna vurgu yapan CHP Edirne Milletvekili aday adayı Ediz Ün, “18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Almadığım görev, çalışmadığım alan kalmadı. Çok hızlı bir seçim kararı alındı. Benim de kendi adıma acil bir karar almam gerekti. Milletvekilliğine aday adayı olarak karşınıza çıktım. Neden aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Asgari ücretin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.

Açlık sınırında maaş alarak yaşamını idame ettirmeye çalışmış bir kardeşiniz olarak, asgari ücretin insanca yaşam noktasına gelmesi için adayım. Ben ziraat mühendisiyim, çiftçiyim. Çiftçilerin evinde yanan ateşin aynısı benim evimde de yanıyor. Onlar kredilerini öteliyor, ben de kredilerimi öteliyorum. Tarım politikası olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Büyükbaş ithal, buğday ithal en son saman da ithal etmeyi başardık. İflas etmiş bir tarımda tarım yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Edirne tarım kentiyse layık olduğu yerlere getirebileceğime inandığım için adayım. Bu ülkenin üreten bir ülke olması için adayım. Bu ülkenin tarım konusunda Hollanda'dan daha da yüksek milli gelire ulaşması için adayım"dedi.

Özlem Ceylan