Çağlayan'dan sert tepki: 'Biz hiçbir zaman temsil edilmedik'

Değirmen Taksi Durak Başkanı Erdal Çağlayan, geçtiğimiz günlerde Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS başkanı Hakan Giyik'in yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

Çağlayan'dan sert tepki: 'Biz hiçbir zaman temsil edilmedik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taksiciler camiasının açıklamalardan dolayı rahatsız olduğunu belirten Çağlayan, “Ben burada özellikle Ali Şahin'in duruşuna ve tutumuna sitem ettim, eleştiride bulundum. Bir oda başkanı, Edirne'deki en büyük meslek odasının başkanının siyasi tavır sergilemesi bana ve camiadaki herkese yanlış geldi. Oda başkanında beklediğimiz tarafsız bir duruş sergilemesi çünkü bizi resmi kurumlarda temsil eden, saygınlığı olması gereken bir kurumdur, buna yakışan hareketlerde davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı yaptığının yanlış olduğunu gördük, kendisini de uyardık. Eksiklikler de vardır, ben bu eksikliklerde oda yönetiminin kendisini yanlış yönlendirdiği kanaatindeyim. Bizim yıllarca belediye meclisinde bizi temsil eden bir meclis üyemiz olmadı. Bu bizim camiamızın da bir eksiklidir ki camiaya en çok gönül kırgınlığı olan insanların da başındayım ben. Sebepleri malumdur.” Dedi.

Çağlayan, taksicilerle ilgili tüm kararları Belediye Meclisi’nin aldığına vurgu yaptı.

Belediye Meclisi’nde hiçbir zaman temsil edilmediklerini ifade eden Çağlayan, siyasilerin bu konuda eksik kaldığını ileri sürdü.

Edirne Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin’i sert bir dille eleştiren Çağlayan, “Şoförler Odası Başkanı bizi temsilen bu trafik komisyonu toplantılarına katılır, oy kullanma hakkı yoktur fakat odamızın karma yapısı olduğu için her farklı meslek grubundan çoğunluk taksicidir, minibüsçülerdir, ağırlıklı grup bunlardır. Hiçbir zaman temsil edilmedik. Ali Başkan 'biz ya siyahız, ya da beyaz, gri olamayız' diyor. Ben de diyorum ki; Ali başkan sen gökkuşağı gibi rengarenksin. Neden o zaman 5 sene önceki belediye seçiminde böyle bir yol izlemediniz? Niye taksici camiasını bir araya toplayıp siyasi partilerle görüştürmediniz?  Samimi değilsiniz, sayın Ali başkan samimi değilsin. Bu esnaf yıllarca yöneticilerin aldığı yanlış kararlar yüzünden çok sıkıntılar yaşadı. Biz yöneticilerin hata yapmamasını istiyoruz, hata yapmaması için de eleştirilerde bulunmak bizim boynumuzun borcu. Fakat camiadan hiç kimse kalkıp da açıklama yapmıyor. Herkes oturduğu yerden bir şeyler söylüyor fakat sıkıntılarını dile getirmiyor.” Şeklinde konuştu.

Bu açıklamaları çıkar doğrultusunda yapmadığına dikkat çeken Çağlayan, kentte yerel seçimler sonucunda yeni belediye başkanı olacak kişiye seslendi.

Çağlayan, gelecek dönem Belediye Meclisi’nde temsil edilmek istediklerini kaydetti.

Doğukan Vurgun