Edirne'de 'Muhtarlar Günü'  dolayısıyla tören düzenlendi

Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Muhtarlar Konağı önünde bir araya gelen köy ve mahalle muhtarları, bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı.

Edirne'de 'Muhtarlar Günü'  dolayısıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyon Başkanı Sedat Tosun, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Edirne ve ilçelerinde 253 köy ve 95 mahalle olmak üzere toplam 348 muhtarının görev yaptığını aktaran Tosun, muhtarların devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü ve gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Ülke genelinde muhtarların yılda bir sefer olmak üzere bir araya getirip seminerler ve eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini aktaran Tosun, sosyal, kültürel bilgi alışverişi edinebilmeleri için uygun ortamların sağlanmasının çok fayda sağlayacağına değindi.

Muhtarlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Muhtarlık müessesinin Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ender kurumlardan birisi olduğunu söyleyen Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kıyga, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü olarak muhtarlara hediye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teşekkürlerini sundu.

Muhtarlığın kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, vatandaşların istekleri için her zaman kurumların kapısını çaldıklarını aktardı.

Kentin ilk ve tek kadın muhtarı olduğunu söyleyen Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Bu mührü taşıdığı için gurur duyduğunu aktardı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından köy ve mahalle muhtarları Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Özlem Ceylan