Müftü Başoğlu, vatandaşlara çağrıda bulundu

Edirne İl Müftülüğü tarafından planlanan 100 yataklı hafızlık Kur'an kursu inşaatı hızla sürüyor.  Halka hizmet, Hakka hizmet şiarı ile yola çıktıklarını belirten İl Müftüsü Hasan Başoğlu, maddi durumu elverişli vatandaşlara kurs inşaatına destek olma çağrısında bulundu.

Müftü Başoğlu, vatandaşlara çağrıda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayra vesile olanın hayrı yapan gibi olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hasan Başoğlu, 100 yataklı hafızlık Kur'an kursu inşaatının hızla devam ettiğini belirterek açıklamada bulundu.

Bu güzel eseri tıpkı atalarımız gibi tarihe emanet etmek için hep birlikte inşa etme çağrısında bulunan Başoğlu,  "Gelin, Edirne'mize yakışacak, Cumhuriyetimizin bu ilk eserine hepimiz imza atalım. Böylelikle, tüm halkımızı kurs inşaatımıza destek olmaya davet ediyorum. Bir tuğla da bizim için, bizden olsun diyelim. Rabbim şimdiden, destek verenden, vesile olandan razı olsun” dedi.

 Edirne'nin Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Eski Camii, II. Beyazıt Külliyesi, Üç Şerefeli Camii, Selimiye Camii gibi birçok tarihi camilerin, kervansarayların, hamamların şehri olduğunu hatırlatan Başğoğlu, "Selimiye'nin etrafındaki medreseler, Üç Şerefeli'nin yanındaki Peykler Medresesi, Darülhadis Medreseleri ve nice medreslerde, Kemalpaşazade'ler, Molla Hüsrev'ler, Abdurrahman Hibri'ler ders okumuş ve ders okutmuş. Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet hakeza Üç Şerefeli'nin medreselerinde yetişmiş. Yani ecdadımız torunları olan bizler için elinden geleni yapmış. Şimdi sıra bizde. Çocuklarımıza Peygamberimizin dolayısıyla biz Müslümanların ahlakının menba-ı ve hayat rehberimiz, iki cihan saadetimiz ve Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in, dini ve milli bilgilerin, tarihimizin, örf ve ananelerimizin öğretileceği bu kursumuzu hep beraber hem dünyamıza hem de ahretimize yatırım yapma inancıyla bitirip, onların hizmetine sunacağız" ifadelerine yer verdi.

Bu kursun Edirne'de yapılacak ilk ve tam teşekküllü kurs olacağını söyleyen Başoğlu, Yeni alimler ve yeni devlet adamlarının buradan yetişeceğini belirtti. Edirne'de camilerde görevlilerin eksik olduğunu ve ilçelerin kurslarında öğretici bulamadığını aktaran Başoğlu, bu kursla Edirne’de ihtiyaç duyulan insan kaynağının karşılanacağını ifade etti.

Kavga ve çekiştirmekten uzak durulması gerektiğini ve nerede ihtiyaç varsa oraya yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Başoğlu, kursun inşaatı konusunda destek verenlere teşekkür etti.

Kurs inşaatına destek vermek isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Edirne Şubesi hesabına bağış yapabileceği aktarıldı.

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi

Banka Adı: Kuveyt Türk Katılım Bankası Edirne Şubesi

İban: TR 07 0020 5000 0947 6808 6000 15 ( TL Hesabı)

İban: TR 13 0020 5000 0947 6808 6001 01 ( Euro Hesabı), Swift kodu: KTEFTRIS ( Euro Hesabı)

İpek Esma Çeşme