Motivasyon için mangal yaptılar

Eski Kadın Köyü camisinde yaz kuran kurslarına gelen minik öğrencileri motive etmek için mangal organizasyonu düzenlendi. Cami ile buluşan çocuklar temel dini bilgileri ve ahlak kurallarını öğreniyorlar.

Motivasyon için mangal yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Amacımız Çocukları Cami ile Buluşturmak”

Din Görevlisi Abdussamed Karsan; “Eski Kadın Köyü olarak amacımız çocuklarımızı cami ile buluşturmaktır. Camide yaptığımız etkinliklerle temel dini bilgileri anlatmak, temel ahlaki kuralları onlara aktarmak ve öğrenmelerine vesile olmaktır. Çocuklarımızı motive etmek için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler düzenliyoruz.” Dedi.

Kuran Kurslarında Temel Eğitimler Veriliyor

Öğrencilerin camilerde temel ahlaki ve dini eğitimleri aldıklarını belirten Din Görevlisi Abdussamed Karsan; “Toplamda 25 çocukla yaz kuran kursumuz devam ediyor. Öğrencilerimiz öncelikle kuran alfabesini öğreniyorlar, daha sonra Kuran-ı Kerim’i okumaya başlıyorlar. Çeşitli dersleri de bu çerçevede veriyoruz. Başlıca öğretilenler Peygamber Efendimizin sünnetleri, hayatı, temel ahlaki kurallar, temel dini bilgiler, inanç esaslarımız, itikat kurallarımız, temel ibadet kuralları gibi eğitimler veriyoruz.” Dedi.

“Camileri Çocuklara Tanıtıyoruz”

Her şeyin başında camileri çocuklara tanıttıklarını ifade eden Din Görevlisi Karsan, uygulamalarındaki amaçlarını anlattı. Karsan; “Camiyi bilsinler buraya gelmek için heveslensinler diye elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız burada çocuklarımıza dini güzel bir şekilde öğretmek ve uygulamalarını sağlamaktır.” Dedi.

Ogün Kurkan