Mithatpaşa ve Dilaverbey mahallelerinde günlerdir sular kesik

Edirne'nin Mithatpaşa, Dilaverbey mahallelerinde günlerdir su kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulunmayan Edirne Belediyesi'ni sert bir dille eleştirdi. 

Mithatpaşa ve Dilaverbey mahallelerinde günlerdir sular kesik

Vatandaşların günlerden mağdur olduğunu belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Edirne'yi yönetemeyen CHP zihniyeti ülkeye yönetmeye talip.” İfadelerini kullanarak su kesintisine ilişkin açıklama yapılması gerektiğini vurguladı.
Mithatpaşa, Dilaverbey mahallelerinde günlerdir su kesintisi yaşanıyor. Vatandaş su ihtiyaçlarını karşılamak için çeşmelerden veya marketlerden bidonlarla su temin ediyor.  
Mahalle sakinleri sosyal medya üzerinden Edirne Belediyesi’nin hesaplarını alıntılayarak su kesintisi ile ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmamasını eleştirdi.
Sosyal medyada sert bir dille eleştiride bulunan vatandaşlar, “bir şehrin suyu düzenli olarak kesik olabilir mi”, “daha su kesintisini çözememiş bir belediye”, “hakkımız olan içme suyunu elimizden almayın bıktık artık”, “2023 yılında namaz için teyemmüm aldıran CHP’li Edirne Belediyesi” gibi ifadelerle isyan etti.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da vatandaşların günlerden mağdur olduğunu belirterek açıklamada bulunmayan Edirne Belediyesi’ne tepki gösterdi. 
Problemin biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan İba, “Edirne Belediyesi Mithatpaşa, Dilaverbey ve bazı mahallelerimize su veremediği gibi, hiçbir açıklamada dahi bulunmuyor. Edirne'yi bile yönetemeyen CHP zihniyeti ülkeye yönetmeye talip. 2023 yılında böylesine bir mağduriyetin vatandaşlara yaşatılması hizmet anlayışından uzak belediye yönetiminin kronikleşmiş problemi. Edirne ve Edirneliler bunları hak etmiyor.” İfadelerine yer verdi.