Valı Kırbıyık, yapımı devam eden 200 yatak kapasiteli huzurevi projesini inceledi

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Fırınlar Sırtı mevkisinde yapımı süren 200 yatak kapasiteli huzurevi projesinde incelemelerde bulundu. Kırbıyık inceleme sırasında yaptığı konuşmada, projenin tamamlandığında önemli bir ihtiyacı giderileceğini ve bölgenin en büyük huzurevi olacağını belirtti.

Valı Kırbıyık, yapımı devam eden 200 yatak kapasiteli huzurevi projesini inceledi

Vali Kırbıyık kentte yapım işi devam eden projeleri yerinde inceledi. Kırbıyık Fırınlar Sırtı mevkisinde yapımı süren 200 yatak kapasiteli huzurevi projesi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve yetkililerden bilgi aldı.

Fırınlar Sırtı mevkisinde yapımı süren huzurevi projesinde 56 tek kişilik oda, 56 çift kişilik oda, 12 aile odası olmak üzere toplam 200 kapasiteli olarak Edirne'de hizmet verecek. Proje tamamlandığında Trakya’da hizmet veren en büyük huzurevi olacak. Huzurevi projesinin 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Şantiyede incelemelerde bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık burada yaptığı konuşmada, Trakya genelinde ve Edirne’de yaş ortalamasının yüksek olduğundan bahsetti.

Kırbıyık, nüfusun orta ve yaşlı kesiminde artışın yaşandığını belirterek yaşlı vatandaşlara en yüksek nitelikte hizmet sunabilmenin en temel hedefleri olduğunu aktardı.

Edirne merkezde bulunan 110 yatak kapasiteli huzurevinde belirli yıpranma ve eksikliklerinin olduğunu söyleyen Kırbıyık, “Burada geçen yıl başlanan bir inşaat oldu. Tabii önce bir yaşanan süreçle bağlantılı olarak bir tasfiye gerçekleşti. Sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tekrar proje bedelini ve ödenekleri güncelledi. Ki çok daha yüksek bir rakama çıkmış oldu. Bu onayın gelmesiyle birlikte ihale iş ve işlemleri ve şu anda da inşaat gördüğünüz üzere hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz gelecek yılın başlarında 2024’ün ilk çeyreğinde burayı bitirmek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak.  Gerçekten projenin içerisine her türlü detay düşünülmüş ve en üst seviyede en üst nitelikte hazırlanmış bir proje. Bittiği zaman bu güzelliği ve üst kaliteyi de hep birlikte göreceğimizi düşünüyorum. En büyük huzur evlerinden birisi olması da son derece önemli.  Yaklaşık proje bedeli KDV dâhil baktığınızda 180 milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Önemli de bir ihtiyacı ortadan kaldıracak. İnşallah tamamlandığında şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da Edirne’de hizmet veren 3 huzur evi içerisinde en büyük ve kapsamlı huzurevi kaydetti.

Edirne’nin Türkiye’de en yaşlı iller kategorisinde bulunduğunu açıklayan Özbaş,  “Edirne nüfusumuza göre Türkiye geneline baktığımızda en yaşlı iller kategorisinde bulunuyor. Şu an Edirne merkezde 3 huzur evimizde yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. Uzunköprü'deki Süleyman Şefik Öztürk, huzurevi, yeni açtığımız Çağla Nur Uçar Huzurevi ve Edirne merkezde şu an hizmete devam ettiğimiz 110 yataklı huzur evimiz var. Ancak yeni yapımı devam etmekte olan huzurevimiz 200 yatak kapasiteli olacak. 56 tek kişilik oda, 56 çift kişilik oda, 12 aile odası olmak üzere toplam 200 kapasiteli olarak Edirne'de hizmetimize devam edeceğiz. İnşallah inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa sürede tamamlayıp hizmete açılmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Doğukan Vurgun