Mimar Sinan Spor Salonu'nda yardım çalışmaları devam ediyor

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım çalışmaları devam ediyor. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda toplanan yardımlar tasnif edilerek paketleniyor.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda yardım çalışmaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği aralıksız olarak devam ediyor. Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardım toplama merkezinde depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Yaşanan depremlerin ardından Edirne'ye gelen depremzede vatandaşlar, kayıt yaptırmalarının ardından Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardım toplama merkezine yardımlarını teslim ediyor. Gelen yardımlar gönüllü çalışanlar tarafından tasnif edilerek paketleniyor.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için Edirne Valiliği ve İl AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor salonunda yardım kampanyası için kamu kurum kuruluşları çalışanları ve vatandaşlar yoğun bir şekilde çalışıyor. 7'den 70'e gece gündüz demeden tüm vatandaşlar, depremzedeler için tek yürek oldu.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için spor salonunda hummalı bir çalışma gerçekleşiyor.

“Çalışmalara birçok kuruluş ve STK’dan gönüllüler katılıyor”

Yardım çalışmalarına destek veren AFAD gönüllüsü Beyza Öztürk, birçok kuruluş ve STK’dan gönüllü olarak çalışmalara katılanların olduğunu söyledi.

“En çok çadıra ihtiyacımız var”

Öztürk, yardım kampanyasın devam ettiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız tüm depremzedelerimiz için devam ediyor. Tabi eksiklerimiz oluyor. Yorgan, battaniye, yastık, gıda, çarşaf ve giysi gibi eksiklerimiz var. Yaşlılarımız için kıyafetlerde çok eksiğimiz var. Bizler burada canla başla çalışıyoruz. En çok ihtiyaç duyduğumuz ürün çadır. Çadır hiç gelmiyor. Yardımda bulunamayan vatandaşlar buraya gelerek de bizlere destek olabilir. Koli taşıma, ürünleri ayırma, paketleme ve liste yazma gibi işlerde gönüllü olarak çalışabilirler. Vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Depremzedelere yardım için bizler her zaman buradayız.”

Doğukan Vurgun