MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA VE KURTARMA BİRLİĞİ OLUŞTURULDU

Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD Müdürlüğü koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (MEB AKUB) oluşturuldu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA VE KURTARMA BİRLİĞİ OLUŞTURULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

33 kişiden oluşan Edirne MEB AKUB Birliğine destek AFAD Gönüllüsü Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da katılımıyla katıldı.

Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, sırası ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğü koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü  Arama ve Kurtarma Birliği (MEB AKUB) oluşturuldu.

Tören MEB AKUB Lideri  Serhat Üretmen’in konuşması ve eğitimlerin görsellerinin sunumu  ile başladı.

                İlk grubun sertifikalarını sertifika ve kimlik kartı dağıtımına ardından konuşan Vali Kırbıyık, “Gönüllülük esasına göre öğretmenlerimizin buraya katılması benim için çok önemli. Bu yüzden özellikle katılıp teşekkür etmek istedim. İnşallah Allah afetleri bizden uzak tutsun fakat ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla hazırlıklı olmakta fayda var. Organizasyonda emeği geçen AFAD Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve katılımcı arkadaşları tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

                Törene Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal katıldı.

                Özlem Ceylan