Milletin Destanı 15 Temmuz'un 6. Yılı

Edirne'de 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Darbenin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen aynı cesaret ve ruhla 7'den 7'e bayrağını alan törenin yapıldığı Atatürk Anıtı'na geldi.

Milletin Destanı 15 Temmuz'un 6. Yılı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’  kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, demokrasi şehitleri ise Türkiye’nin dört bir yanında Türk Bayrakları ile anıldı. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 6. yılında Edirne Valiliği tarafından Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi.

Tören alanına girişte hazır bekleyen Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş güvenlik tedbirleri aldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Programa katılan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla o gece hayatını kaybeden 251 şehidi andı.

Şehitler anısına dua okundu

Gündüz kabir ziyaretleri yapıldı ve Selimiye Camii’nde mevlit okutuldu. Anıt önünde düzenlenen anma töreninde Eski Cami İmamı Hasan Cerrah Kur’anı Kerim okudu. Ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık temsili olarak sancak teslim aldı.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Aziz Türk Milletinin, o gece bir kahramanlık destanı yazarak ayyıldızlı şanlı bayrağını ne pahasına olursa olsun nasıl koruyacağını ve vatan uğruna gözünü dahi kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha gösterdiğine değindi.

Gece ise geç saatlere kadar demokrasi nöbetleri tutuldu. Tüm camilerden aynı anda sela okundu. Selimiye Camii’nde bu yıl devam eden restorasyon çalışmaları dolayısıyla mahya yerine sadece Türk Bayrağı asıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şehitler için dua okundu. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili hazırlanan videolar sinevizyon aracılığı ile vatandaşlara izletildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydanda büyük ekrana yansıtıldı. Vatandaşlar bu anı cep telefonlarına kaydetti.

Düzenlenen programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Eşi Dilek Kırbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar,  AK Parti Edirne İl Başkan YardımcısıAydoğan Akıncı, MHP İl Başkanı Zakir Tercan, Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya kamu kurum ve kuruluşların müdürleri şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

Özlem Ceylan- Burcu Temel