Meteoroloji'den Marmara bölgesi için 'kuvvetli yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Marmara Bölgesi için 28 Eylül Perşembe sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Marmara bölgesi için 'kuvvetli yağış' uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından 28 Eylül Perşembe sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren ise Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu.

3 ile 6 derece mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 28 Eylül itibariyle yerini yağışlı havaya bırakması bekleniyor. Vatandaşlara ani sel, su baskını, kısa süreli fırtına, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, “Marmara Bölgesi'nde 28.09.2023 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

İpek Esma Çeşme