Mesleklerine 3 kuşaktır devam eden Çınarkök ailesi Avrupa'ya ihracat yapıyor

Edirne'de yaşayan 71 yaşındaki Arif Çınarkök, 3 kuşaktır devam eden kaynakçılık ve tarım makinaları tamiri mesleğini oğlu ve torunlarıyla sürdürdüğü için mutluluk yaşıyor.

Mesleklerine 3 kuşaktır devam eden Çınarkök ailesi Avrupa'ya ihracat yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çınarkök, dedesinden kalan mesleğini büyük bir aşkla devam ettiriyor. Oğlu ve torunuyla birlikte kendi atölyelerinde ürettikleri tarım makinelerini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihraç eden Çınarkök, mesleğini devam ettirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Çınarkök, Trakya’nın tek saman balya makinesini üreten baba-oğul, Yunanistan ve Afrika başta olmak üzere birçok ülkeye balya makinesi ihraç ediyor.

Gece gündüz demeden üretime devam eden Çınarkök ailesi, fabrika ortamına taşımayı hedefledikleri işte, istihdama da katkı sağlamak istiyor.

Edirne’nin Tayakadın Köyü’nde kaynakçılık atölyesi açan İşletmenin kurucusu 71 yaşındaki Arif Çınarkök, balya makinası tamiriyle başladığı işi, sanayi sitesinde açtığı işyeri sonrasında oğlu ve torununa devretti. Kaynak ve tamirle işe başlayan Çınarkök ailesi, işlerin ilerlemesinin ardından kendi ürettikleri makinaları Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç etmeye başladı.

Balya makinası tamiri ile başladığını işler açılınca yeni sanayide bir atölye tuttuğunu söyleyen Arif Çınarkök, “Yeni atölyeye geçince oğlum da bana yardıma geldi. 2010 yılında işlerimi tamamen oğluma devrettim. Oğlum diğer imalat makinalarını aldı. Torunum makine mühendisi olarak yetişti ve işin ağırlığını o aldı.” Şeklinde konuştu.

Oğlu ve torunuyla gurur duyduğunu dile getiren Çınarkök, “ yaptığım işle, oğlum ve torunumla gurur duyuyorum. Oğlum ve torunum bu işi artık birlikte yönetiyor” dedi.

İpek Esma Çeşme