İl Genel Meclisi'nin kadın üyelerine çiçek verildi

Edirne Kadın Dayanışması Platformu üyeleri İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek kadın üyelere çiçek hediye etti.

İl Genel Meclisi'nin kadın üyelerine çiçek verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi aralık ayı toplantıları Mehmet Geçmiş Başkanlığında devam etti.

Toplantı kasım ayı toplantılarına ait tutanakların okunması ve yoklamanın alınmasıyla başladı.

Daha sonra 2024 Katı Atık Toplama Ücret Tarifesinin belirlenmesi, 2024 İçme Suyu Ücret Tarifesinin belirlenmesi, 2024 Sözleşmeli Personel Ücretlerinin belirlenmesi ve 2024 Makine ve Ekipman Kiralama Ücretlerinin belirlenmesi farklı komisyonlara havale edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 89. yıldönümünü kutladı.

Geçmiş, mecliste bulunan kadın üyeleri tebrik ederek Atatürk’ün sözünü alıntıladı ve şunları kaydetti:

“Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimin kuruluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez. ”

Geçmiş konuşmasının ardından İl Genel Meclisi’nin kadın üyelerine söz verdi.

AK Parti Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Melek Uzgör, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 89. yıldönümünü kutlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atatürk’ün çoğu Avrupa ülkesinden önce Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verdiğini vurgulayan Uzgör, “Çok uzun yıllar, çok yavaş ilerleyen bir sistemdeyiz maalesef ki. Bu sadece yetişmiş kadınla ya da kadının becerisiyle alakalı bir şey değil. Toplumdan gelen, yetişmeden, bazen dini sebeplerden ötürü kadının ikinci planda kalmasını gerektiren sebepler malumdur. Ama bu sadece Türkiye'de değil, dünyada böyle. Sayımız çok az. Oysaki toplumun yüzde 50’sini bazen belki biraz daha fazlasını oluşturan biz kadınlar daha aktif olarak bu sistemin içinde olmalıyız. Kadınların işi gerçekten erkek kardeşlerimizden çok daha zor.” Dedi.

CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu da kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesinin ardından 89 yıl geçmesine rağmen kadınların siyasetteki yerinin halen çok az olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından meclis toplantı salonuna gelen Edirne Kadın Dayanışması platformu üyeleri kadın meclis üyelerine çiçek taktim etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin hatıra fotoğrafı çektirildi.

Doğukan Vurgun