Mecliste seçim gerilimi

Edirne İl Genel Meclisi'nin haziran ayı toplantılarının 2. birleşiminde gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut Cumhurbaşkanı Seçimini değerlendirdi. Akbulut'a CHP'li üyelerden eleştiriler geldi.

Mecliste seçim gerilimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarının 2. birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu raporları meclis üyelerine sunuldu.

Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu raporu komisyon başkanı Serdar Çığla okudu. Çığla, Meriç ilçesine bağlı köylerde altyapı, kanalizasyonların yapılış tarihleri, şebekesi, fosseptik çukurları ve arıtmaların fiziki durumu hakkında üyelere bildi veridi.

Komisyon, tüm köylerde fosseptik çukuru ve rögarların temizliğinin sağlanması, rögar kapakların eksikliklerinin giderilmesi ve yolların yükseltilmesi ile toprak altında kalan rögarların yükseltilmesi, ilave hatların yapılması kanalizasyon sisteminin daha iyi çalışacağı yönünde görüş bildirdi.

Okunan rapor meclis üyeleri tarafından tartışılarak karara bağlandı.

Daha sonra Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu komisyon başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından meclis üyelerine okundu. Gümülcineli, sürdürülebilir çevre sağlığı için su kaynaklarının doğru kullanımı hakkında üyelere bilgi verdi.

Komisyon, kentsel ve kırsal alanlarda içme sularının Kullanıcılara sağlıklı bir şekilde sunulmasını sağlayacak altyapılar tamamlanarak, ilgili kurumlarca su kalitesinin düzenli olarak izlenmesi yönünde görüş bildirdi.

Rapor üyeler tarafından karara bağlandı.

Komisyon raporlarının okunması sonrası gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimini değerlendirdi.

Türkiye Milleti'nin tercihini istikrardan yana kullandığını söyleyen Akbulut, “Hükümetimize hayırlı olsun diyorum. Eskiden olduğu gibi ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması anlamında çalışmalarımız devam edecektir. Kazanmanın önemli bir sebebi güvendir. Bir topluma eğer güven veremiyorsanız sizin seçilme şansınız olmaz. Vaatler havada uçuştu ama buna rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan güven tazeledi ve millet tekrardan devlet başkanı ilan etti. Bu seçim 17. defa kazandığının sonucuydu. Pazar gününden itibaren kaldığımız yerden ülkemizin kalkınmasını adına çalışmalara devam edeceğiz.” Dedi.

Akbulut'un konuşması CHP'li üyeler tarafından zaman zaman kesildi. CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç AK Parti ve Akbulut'a yönelik eleştirilerde bulunarak gündem dışı söz aldı.

Doğukan Vurgun