Meclis üyeleri, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattılar

Edirne İl Genel Meclisi'nin Mart ayı toplantılarının ilki Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ ve CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün toplantı öncesi söz alarak deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı.

Meclis üyeleri, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremde yıkılmayan binaların TOKİ binaları olduğunu söyleyen Mustafa Üstün, "Keşke binaların hepsi TOKİ'ler gibi yapılsaydı" dedi.

Yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunmasının ardından toplantıda söz alan AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ ve CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı. Yaptıkları çalışmalar neticesinde 9 vatandaşı enkazdan canlı olarak çıkarttıklarını söyleyen Karadağ, "Allah bir daha Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını yarıya indirmeyi nasip etmesin. Yaralar sarılmaya başlandı" dedi.

Edirne İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının 1’inci birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Geçmiş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ, deprem bölgesinde gönüllü olarak katıldığı çalışmaları ve yaşadıkları anlattı.

Bölgede depremler nedeniyle çok büyük yıkımların yaşandığını vurgulayan Karadağ, “Gidip gördüğümüz yerlerde çok büyük yıkımlar var. 11 tane ilin 128 tane ilçenin bin 800 küsür tane köyün aynı anda bu şekilde yıkıma girmesi muhakkak oradaki bazı arkadaşlarımızı sıkıntıya soktu. Deprem bölgesinde yaşayan arama kurtarma ekiplerinin çoğu enkaz altında kaldı. Askeri birlikler, AFAD, Kızılay ekipleri canla başla çalıştı.  Bizler gönüllü olarak gittiğimiz zamanda 8-9 tane canlı çıkardık. Bunlar bizim yorgunluğumuzu da aldı, sıkıntılarımızı da aldı. Allah’ım bir daha Türkiye Cumhuriyetine bayrağını yarıya indirmeyi nasip etmesin. Çok zor durumda oradaki arkadaşlarımız fakat yaralar sarılmaya başlandı” ifadelerine yer verdi.

“Keşke binalar TOKİ binaları gibi yapılsaydı”

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün ise, yaşanan depremlerin 1999 Gölcük Depremi’nden farklı olduğunu söyledi. Yıkılan binaların TOKİ binaları gibi yapılmadığı için yıkıldığını aktaran Üstün,

 “Keşke binalar TOKİ binaları gibi yapılsaydı. TOKİ binalarını yapan insanlar o binaları muntazam yapmış. Camları kırılmayan binalar gördük. Ama çok sayıda yıkılan binalarda gördük. Cenabı Allah inşallah bu ülkeye bir daha böyle bir trajedi yaşatmaz. İnşallah böyle bir felaketle karşılaşmayız. Depreme uygun yapılar yapmamız lazım. Bunun için ulus olarak ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Doğukan Vurgun