Depremzedeler için 'Edirne İyilik Yürüyüşü' yapılacak

BUDDER Başkanı Önder Akdağ basın toplantısında, 'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından 'Edirne İyilik Yürüyüşü'nün yapılacağını duyurdu. Elde edilen gelirin afetzedelere destek olmak amacıyla AFAD'a bağışlanacak.

Depremzedeler için 'Edirne İyilik Yürüyüşü' yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ kentte bir otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında depremzedelere destek olmak amacıyla "Bir Adım At Umudu Yaşat" sloganıyla etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Akdağ, "Edirne İyilik Yürüyüşü" adıyla gerçekleştirilecek etkinlikten elde edilen gelirin AFAD’a bağışlanacağını ve katılmak isteyen vatandaşların 100 lira bağışta bulunacağını söyledi.

“Herkes tek yürek oldu”

Türkiye’nin deprem felaketinden büyük bir yara aldığını ifade eden Akdağ, “Yitip giden canlar oldu. Bu acıları tarif etmek imkansız. Fakat şöyle bir şey var ki, hayatın devam eden bir döngüsü var ve biz bundan sonraki süreçte ne yapacağız.Yarlarımızı nasıl saracağız. Bunları konuşmak, bunlarla ilgili eylemler ve faaliyetler yapmak gerekiyor. Biliyorsunuz büyük bir felaket. Bu süreçte şunu gördük; bu felaketin ardından bu kadim milletin ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu, yardımlaşmaya ne kadar çık olduğunu gözlemledik. Herkes tek yürek oldu, kim elinde ne imkan varsa elinden geleni yapmaya çalıştı.” Dedi.

Edirne Maraton’u ve sivil inisiyatif olarak bir hareket başlattıklarını dile getiren Akdağ, bunun bir iyilik zinciri olmasını istediklerini aktardı.

Gerçekleştirilen etkinliğe yardım demek istemediklerini belirten Akdağ, Edirne Maratonu'nun bünyesinde bir iyilik yürüyüşü yapacaklarını vurguladı.

“Elde edilen gelir AFAD’a bağışlanacak”

Etkinliğin sembolik bir yürüyüş olacağına dikkat çeken Akdağ, Sistem üzerinden bu yürüyüşe kaydolan herkesin bağışta bulunacağının altını çizdi.

Katılımcı ve bağış miktarının AFAD’a bağışlanacağını söyleyen Akdağ, yaraları bir nebze sarmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapacaklarını kaydetti.

Sporun birleştirici gücünü bildiklerini ve yerelde Edirne özelinde birçok ilden önce böyle bir etkinlik gerçekleştirerek sosyal sorumluluğu yerine getirmek istediklerini dile getiren Akdağ, organizasyonun şeffaflık içerisinde yapılacağını anlattı.

“Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu organizasyonu da gerçekleştirmiş olacağız”

Organizasyonda Edirne maratonundaki gibi kayıt sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini ifade eden Akdağ, “Kaydolan herkese anında maille teyidi gidecek. Bu iyilik hareketine katıldığına dair kendisine bir sertifika gidecek ve o liste bütün kamuoyuna açık olacak. Süreç gayet şeffaf işleyecek. Etkinlik bittikten sonra da ilgili kurumlarla bu listenin tamamını paylaşarak, elde edilen gelirin tamamını da AFAD'a bağışlamak suretiyle bu sürece katkıda bulunacağız. Edirne Maratonu 4 Haziran'da, bu organizasyon ayrı. Bu yürüyüş hareketini planlamasını yapıyoruz. Bir basın toplantısıyla bunun parkurunu ve yerini de belirlemiş olacağız. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu organizasyonu da gerçekleştirmiş olacağız.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun-Dilek Şahin