Maratonda 455 metrekarelik dev Türk bayrağı açılacak

8. Uluslararası Edirne maratonu çerçevesinde 4 Haziran 2023 tarihinde etkinlik düzenleneceğini hatırlatan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu nedeniyle farklı şekilde kutlama yapacaklarını ifade etti.

Maratonda 455 metrekarelik dev Türk bayrağı açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda Cumhuriyet'in 100 yılına özel 455 metrekarelik dev Türk bayrağı açacaklarını söyleyen Akdağ, Selimiye Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında maratona ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kayıt için son 2 gün!"

Formaların ve madalyaların bu tema doğrultusunda hazırlandığını vurgulayan Akdağ, "Kayıt içi son 2 günün içerisindeyiz.  1000 civarında kitle organizasyonuyla ülkemize ve milletimize gerçekleştireceğiz. Materyallerimizi sosyal medyadan paylaştıkça sporculardan olumlu bir dönüş alıyoruz. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu için etkinlik alanımızda 2 gün boyunca Türkiye’nin en büyük Türk Bayrağını açıyoruz.  455 metrekarelik bir Türk Bayrağı vinçler vasıtasıyla etkinlik alanında açılmış olacak. 100. Yıl coşkusuna hava katacak. 1000 civarında atlet koşuyor. 150’ye yakın yabancı atleti katılıyor. TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Parkurun ölçümünü ve son tescilini gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Ufak değişiklikler yaptık ama parkur daha güzel bir hale geldi"

Parkurun ölçümünü gerçekleştiren İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan, ufak tefek değişiklikler yapılan parkurun atletlerin daha iyi tempo yapabileceği hale geldiğini ifade etti.

Parkur ölçümünü bitirdiklerini ve son rötuşları yaptıklarını belirten Doğan,"Sertifika için hazırlayacağımız kitapçığı Fransa’ya göndereceğiz. Yarışmaya kadar sertifika gönderilir. Atletlerin derece yapması konusunda bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin