Kuyumculardan yatırımlarınızı altına yapın çağrısı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Gram altın fiyatları bin 383 çeyrek altın ise 2 bin 418 lira üzerinde seyrediyor. Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, yatırımcılara çağrıda bulunarak altın almaları tavsiyesinde bulundu.

Kuyumculardan yatırımlarınızı altına yapın çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte altın alacaklar kuyumcuların yolunu tutuyor. Öte yandan kenarda parası olup yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar da piyasa araştırması sonrası tercihini altından yana yapıyor.

Borsaların yukarı yönde hareket edeceğini daha önce söylediklerini hatırlatan  Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, seçimlerin sona ermesinin ardından piyasalarda hareketlilik başladığını ve düğün sezonu olması sebebiyle de altın fiyatlarının yükselişe geçtiğine dikkat çekti.

Gram altın fiyatlarının 1.383 TL civarında seyrettiğini ve bu rakamın bin 500 TL'ye kadar çıkacağını aktaran Cömert, kenarda parası olanların hiç düşünmeden gönül rahatlığı ile altına yatırım yapabileceğini ifade etti.

 Düğün sezonunun başlamasına bağlı olarak da fiyatların hızla yukarı doğru çıkmaya başladığını belirten Cömert, yatırımcılara kuyumculara giderek paralarını değerlendirmeleri için çağrıda bulundu.

Kuyumcularda hareket olunca piyasada da para akışı olduğuna değinen Cömert, altın mı dolar mı alsam diye düşünenlere de tavsiyelerde bulundu.

Altının uzun vadede en güzel yatırım aracı olduğunu aktaran Cömert, düğün sezonu ve seçimlerin sona ermesinin ardından piyasalarda hareketliliğin artmaya başladığını ifade etti.

"Yıl sonunda 2 bin lirayı görmesini bekliyoruz"

Gram altının yıl sonunda 2 bin liraya kadar çıkmasını beklediklerini belirten Cömert,  "Yani fiyat geri gelmez kesinlikle geri gelecek diye düşünmesinler. Şu an altının gramını 1.383 liradan satıyoruz. Çeyrek altının satış fiyatı 2 bin 418 TL, Reşat altın şu an 9 bin 680 TL. Yani bu fiyatlar alıcısına alım fırsatı sunuyor. Fiyatlar daha da artacaktır. Bu alım fırsatı değerlendirilmeli" dedi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin