Kuyumcu esnafından kesme altın uyarısı!

Altın fiyatlarındaki yükseliş hızla devam ederken kuyumcular, son dönemlerde popüler olan ve çeşitli sahtecilik yöntemleri için kullanılan kesme altını geri almama kararı aldı. Vatandaşlara kesme altın konusunda uyarılarda bulunan Edirneli kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, Kesme altının güvenilirliliği olmadığını ve sahte olup olmadığının ayırt edilemediğini belirtti.

Kuyumcu esnafından kesme altın uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tür altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını belirten kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Müşterilerden paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvendiği kuyumculardan almasını öneren kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini istedi.

"Kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altın satın almayacak"

Vatandaşlara barkodu ve seri numarası bulunan altınları tercih etmeleri konusunda çağrıda bulunan Cömert, yükselen fiyatlar karşısında her sektörde olduğu gibi altında da dolandırıcıların harekete geçtiğine değindi.

Kesme altın konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Cömert, paketli altında seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimalinin daha düşük ancak kesme altında böyle bir durum olmadığı için dolandırılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Vatandaşların son zamanlarda kesme altına yöneldiğini hatırlatan Cömert, kesme altının güvenilirliğinin olmadığını ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

81 ilde tüm kuyumcuların aldığı kararın kesme altının geri alınmaması yönünde olduğuna dikkat çeken Cömert,  bundan sonra yatırım amaçlı kesme altın alacak olan kişilerin ambalajlı, üzerinde seri numarası olan ve paketli olarak satılanı tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Kuyumcuların kesme altın satın almayacağını ve bu altınların sahte olup olmadığını anlamanın mümkün olmadığını belirten Cömert, dolandırılma olanağının çok yüksek olduğuna değindi.

Altının en güvenli liman olması gibi kuyumcuların da güvenilir olmasının çok önemli olduğunu aktaran Cömert, vatandaşları internet sitelerinden altın almamaları konusunda uyardı.

Doğukan Vurgun-Berkan Yılmaz