Kuyumcu esnafından elinde altını olanlara uyarı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, vatandaşlar bu süreçte altın almalı mı bozdurmalı mı diye düşünmeye başladı. Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, 'Kimse altın yüksekken bozdurayım demesin, elindekilere sahip çıksın, yüksek alınmaz da demesin parası varsa hemen yatırımını yapsın' diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kuyumcu esnafından elinde altını olanlara uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi piyasalarında ikili kur anlayışı yeniden hakim olurken, ons altında yaşanan yükselişler gram altın/TL fiyatları arasındaki makası ilk kez 250 liraya çıkararak tarihi zirvesine ulaştı. Uzmanlar, yastık altında altını olan yatırımcılara uyarıda bulunuyor.  Son zamanlardaki sert dalgalanmalar yatırımcıların kafasını karıştırırken, gram altın 2 bin 468 liradan alıcı buluyor.

"Ani düşüşler alım fırsatı sunar"

Geçtiğimiz haftalarda yeni bir rekor kıran altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor.  Altının haftaya sert yükselişle başladığını söyleyen Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, “Altın fiyatları yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor. Fiyatlar ani olarak düşebilir ama bu kısa süreli bir düşüştür. Bu düşüşler alım fırsatı sunar.Altın fiyatları 2 bin 500’leri gördü ve gördüğü yerde kalır” Dedi.

Altının yukarı yönde hareket etmeye devam edeceğini aktaran Cömert, “Bundan sonra altın hep yukarı yönde hareket eder. Biz ilk etapta altınının 2 bin 200’lerde olacağını söylemiştik ve 2 bin 300 oldu. İkinci yarıda 2 bin 500 olacağını söylemiştik ve ikinci yarıya gelmeden 2 bin 500’leri gördük. İkinci yarıda altının gramını 2 bin 600 – 2 bin 700 lira civarında olmasını düşünüyoruz. Yılsonu ise 3 bin 500 olarak konuşuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Altının yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini belirten Cömert, en güvenli limanın  altın olduğunu belirterek kenarda parası olanlara çağrıda bulundu.

Kuyumcu esnaflarında gram altın 2 bin 468, çeyrek 4 bin 300, tam ise 17 bin 964 liradan satışa sunuluyor.