Kuyumcu esnafı Cömert'ten kesme altın uyarısı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken son günlerde kesme altın satışları da oldukça yaygınlaştı. Vatandaşlara kesme altın konusunda uyarılarda bulunan Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, gerçeği ile sahtesini ayırt etmenin zor olduğunu ve bu durumlarda fırsatçıların harekete geçtiğini belirtti.

Kuyumcu esnafı Cömert'ten kesme altın uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parça parça kesiliyor, yatırımcıya bütçesine göre istediği kadar satılıyor. Altın fiyatları her geçen gün artıyor. Rekor üzerine rekor kırıyor. Yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Kesme altın, bütçeye uygun miktarlarda kesilip satılan bir yatırım aracı olarak yatırımcıların zarar etmesini önleyebiliyor. Ancak bazen kuyumcular da kesme altını gerçeğinden ayırt etmekte zorlanabiliyor. Merdiven altı ve sahtecilik olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, Vatandaşlara ambalajlı altını almalarını önerdi.

"Herkes kesme altını almaz"

Has altının zararı en düşük olan altın olduğunu belirten Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, "Bu aralar kesme altın çok yaygın olarak satışa sunuluyor. Ancak kesme altında dikkat edilmesi gerekiyor. Biz bile gerçeği ile sahtesini ayırt etmekte zorlanabiliyoruz. Kesmelerde merdiven altı ve sahtecilikle de çok karşılaşılabiliyor. Ayrıca kesme altını geri verirken de zorlanabilirler. Herkes kesme altını almaz. Vatandaşlarımıza ambalajlı altını almalarını öneriyoruz. Üzerinde 995 olarak yazıyor onlarda sıkıntı yaşanmaz ama gene de altın alırken dikkat edilmesi ve güvenilir kuyumcudan almaları daha yerinde olacaktır. Yatırım için alınacaksa 25 ayar has altın almakta fayda var. Alıcısına kazandırır. Fiyatlar alım fırsatı sunuyor. Sabitliğini koruyor" ifadelerine yer verdi.

"Aralık ayında sert yükselişler olmasını bekliyoruz"

Aralık ayında sert yükselişler olmasını beklediklerini belirten Cömert, "Yıl sonu 2 binin üzerinde seyredecektir. 2024 yılında da sert yükselişler devam edecektir. Parası olanlar kesinlikle yılbaşı öncesi yatırımlarını altından yöne yapsınlar. Kısa zamanda kara geçeceklerdir. Altını olanlar da beklemede kalsınlar. Altın yükseldi ya da düşecek bozdurayım gibi düşüncelere kapılmasınlar. Altın yüzde 70 oranında kazanç sağlayacaktır. En güvenli liman altındır. Altın, Uzun, orta ve kısa vadede her zaman kazandıracaktır" dedi.

Kuyumcu esnaflarında gram altın bin 826 lira, çeyrek altın 3 bin 119, ata lira 12 bin 500 liradan satışa sunuluyor.

İpek Esma Çeşme