KPSS'nin yapılacağı 18 Eylül Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yeniden yapılacak olan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarının gerçekleşeceği 18 Eylül Pazar günü İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlükleri'nin saat 07:00-14:30 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

KPSS'nin yapılacağı 18 Eylül Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  Başkanlığı tarafından sınav günü kimliğini kaybeden öğrenciler için yeni bir uygulama yapılıyor. Yeni uygulama kapsamında kimliklerini kaybeden öğrenciler nöbetçi nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgelerini alabilecekler.

Kamu Personel Seçme Sınavı gibi önemli sınavlar, öğrencilerin hayatını büyük ölçüde etkiliyor. Böyle önemli günlerde yaşanan aksilikler ise öğrencilerin sınava girememelerine neden olabiliyor. Bunların başında da genelde öğrencilerin T.C. kimlik kartlarını kaybetmesi ve sınava girememesi yer alıyor.

Hafta sonları gerçekleşen sınav günlerinde resmi kurumların kapalı olması nedeniyle yaşanan aksiliklere engel olmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız tarafından uygulanan sınavlarda sınava girişte geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilen nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartını sınav öncesi kaybeden adayların sınava girebilmelerini sağlamak amacıyla 2019 yılından itibaren Başkanlığımızca basılı ortamda uygulanan tüm sınavlarda İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sınav yapılacak merkezlerdeki Nüfus Müdürlükleri sınav günü açık tutulacaktır. Bu kapsamda sınavın yapılacağı sınav merkezlerine göre sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin adres bilgisi, sınavdan önce ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır. Sınavın yapılacağı merkezlerde sınav günü açık tutulacak Müdürlüklere başvuran adaylara, görevli personel tarafından, “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.” İfadelerine yer verildi.

                Hafta sonları gerçekleşen sınav günlerinde resmi kurumların kapalı olması nedeniyle yaşanan aksiliklere engel olmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “18 Eylül Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarına girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce  18 Eylül 2022 Pazar günü  07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Bu amaçla, sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu“Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir.“Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.” Açıklamalarında bulunuldu

Haber Merkezi