Klimasız, balık istifi yolculuk vatandaşları canından bezdirdi

Edirne'de toplu ulaşımın sağlandığı ETUS'ta sorunlar bitmiyor. Vatandaşlar, balık istifi yolculuk, uzun süre duraklarda bekleme ve kavurucu sıcaklarda klimasızlıktan şikayetçi...

Klimasız, balık istifi yolculuk vatandaşları canından bezdirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz sıcağının en yüksek hissedildiği şehirlerden biri olan Edirne'de vatandaşlar toplu ulaşımın sağlandığı ETUS'ta en çok kavurucu sıcakların etkili olduğu bugünlerde klimaların açılmamasından şikayetçi oldu. 

Yaz sıcağında ulaşım araçlarında halkın daha rahat yolculuk yapabilmesi için klima kullanımı büyük önem taşıyor. ETUS kullanan vatandaşlar, bir yanda sıcak hava ile mücadele ederken bir yanda ise sürücülerin duyarsızlığı ve kaba davranışlarından yakınıyor.

Vatandaşlar, tıka basa dolu otobüslerde klimanın açılmadığını ve bunu dile getirdiklerinde ise şoförden olumsuz yanıt aldıklarını iddia etti. Sıcak havaya rağmen omuz omuza ve burun buruna yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki göstererek sefer sayılarının arttırılması gerektiğine değindi.

Kentte ulaşımın yıllardan beri tek elden sağlandığını aktaran vatandaşlar, turizm kenti Edirne'de mutlaka belediye otobüsü olması gerektiğini aktardı.

"Mutlaka klima olmalı"

Vatandaşlardan Sedef Karademir, "Aşırı derecede  üst üste yolcu alıyorlar. Gerçekten hava da çok sıcak klimalar çalışmıyor. Tüm araçlarda mutlaka klima olmalı ve çalıştırılmalı. Şoförlerin tavırlarını çok iyi bulmuyoruz. İnsanlara cevap bile vermiyorlar. Şöförlerden memnun değilim. Çok yolcu aldıkları için kapı açılmıyor" Dedi.

"Belediye otobüsü olmalı"

Durakta bekleyen vatandaşlardan Özcan Ballı, "Duraklarda çok bekliyoruz. Yollarda çok kalabalık oluyor. Klimalar açılmıyor. Sadece bir ETUS firması var. Hiçbir yerde belediye otobüsü olmaz mı. Bu özel araçlar kafalarına göre geliyorlar bir düzen yok. Kafalarına göre de fiyat koyuyorlar. Vatandaş zorlanıyor. Nasıl olsa mecburlar diyip birşey yapılmıyor. Bu durumdan şikayetçiyiz" İfadelerine yer verdi.

"Klima yerine cam kapı açıyorlar"

Sürekli toplu taşıma kullandığını söyleyen gençlerden Kubilay Bozkurt,  "Klima çalışmıyor onun yerine cam veya kapı açıyorlar. Çoğu araçta klima olmuyor zaten. Çok kalabalık oluyor. Bazı şöförler iyi olabiliyor ama bazı şöförler çok tahammül edemiyor insanlara. El kol yaptığımızda bazen durmayabiliyorlar. Daha duyarlı olmaları gerekiyor" Diye konuştu.

İpek Esma Çeşme