Kızılay'dan Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinlik

Türk Kızılay Edirne Şubesi tarafından, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel '100 Kan' bağışı kampanyası ve çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Kızılay'dan Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay Edirne Şubesi tarafından kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinlik düzenlendi. Bir yanda kurulan çadırda kan bağışı kabul edilirken, diğer yanda ise çocuklara özel etkinlik düzenlendi.

Vatandaşlar Cumhuriyet'in 100. yılına özel düzenlenen kan bağışına yoğun ilgi gösterirken, çocuklar ise yüz boyama ve çeşitli oyunlar eşliğinde düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde sahaya inen Kızılay gönüllüleri, müzikler eşliğinde çocukları eğlendirmek için el ele verdi. Çocukların yüzünü boyayan gönüllüler, ayrıca Türk Bayrağı ve balon gibi  çeşitli hediyeler de verdi.

Kan bağışında bulunan İlkay Aladağ,  Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

İlk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katıldıklarını ve sonrasında ise açılan çadırda kan vermeye geldiklerini söyleyen Aladağ, "Düzenli kan bağışçısıyım. Bugün de mesajla kan bağış çağrısında bulundular. Ben de kan vermeye geldim. Cumhuriyet'in 100. yılını büyük heyecan ve coşkuyla kutluyoruz" dedi.

"Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı"

Cumhuriyet'in 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde eş zamanlı etkinlik düzenlediklerini söyleyen Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Nejdet Topçuoğlu, "Kan bağışçılarımızdan her zaman destek bekliyoruz. Ama bu günün ayrı bir anlamı olduğu için bu şekilde bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu vesileyle vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı. Kızılay gönüllülerimiz de çocuklarla birlikte eğlendirici etkinlik düzenlediler. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.

Doğukan Vurgun