Kışlık alışveriş telaşı pazara yansıdı

Edirne'de her hafta Cuma Günü kurulan pazarda bu hafta kışlık alışveriş telaşı yaşandı.

Kışlık alışveriş telaşı pazara yansıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Cuma Günü kurulan Ulus Pazarı, bu hafta da en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Sonbaharın gelmesi ile birlikte halk pazarında vatandaşların kışlık alışveriş telaşı başladı. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttu.

Yerli ve yabancı birçok vatandaş pazarda yoğunluk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını açıp müşterilerini beklemeye başlayan esnafın yüzü oluşan kalabalıkla güldü. Kazak, mont, boy, hırka, çorap ve ayakkabı gibi kışlık ürünler tezgahtaki yerini alırken, vatandaşlar da en uygun fiyatlı ürünü alabilmek için tezgahları didik didik inceledi.

Hem Bulgaristan'dan gelen turistlerin hem de yerli vatandaşların kışlık alışverişlerini pazardan yaptığını söyleyen pazar esnafı, işlerin hareketli olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı müşterilerin yanı sıra üniversite öğrencilerinin gelmesiyle de satışların arttığını ifade eden pazar esnafı, havaların soğumaya başlaması ile birlikte herkesin kışlık alışveriş telaşına başladığını aktardı.

Burcu Temel