Kentteki depremzedeler tüm ihtiyaçlarını sosyal marketten karşılıyor

Edirne'de Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle etkilenen bölge için yardım çalışmaları sürüyor. Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan sosyal market kentte bulunan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için hizmet veriyor.

Kentteki depremzedeler tüm ihtiyaçlarını sosyal marketten karşılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkiledi. Türkiye’nin dört bir yanında deprem bölgesindeki yaraların sarılması için yardım kampanyaları başlatıldı. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan yardım toplama merkezinde çalışmalar devam ediyor. Gelen yardımlar çalışanlar tarafından tasnif ediliyor. Tasnif edilen eşyalar türlerine göre paketlenerek deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan sosyal market kentte bulunan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için hizmet veriyor. Gelen yardımlar tasniflenerek sosyal market reyonlarına yerleştiriliyor. Kentte bulunan depremzedeler spor salonuna gelerek kayıt yaptırıyor.

Depremzedeler kayıt esnasında ihtiyaçlarını belirtiyor. Belirlenen ihtiyaçlar listelenerek çalışanlara veriliyor. Gönüllü çalışanlar ihtiyaç listesine göre sosyal marketteki reyonlardan ürünleri temin ediyor. Hazırlanan ürünler paketlenerek depremzedelere veriliyor. Aracı olmayan depremzedeler çeşitli kurum araçlarıyla ikamet ettikleri adrese kadar götürülüyor.

“Tüm ihtiyaçlarımızı sosyal marketten karşıladık”

Gaziantep’ten gelen depremzede Ebru Aytekin, Edirne’ye yerleştiğini ve vatandaşların kendisine çok yardımcı olduğunu belirtti.

Aytekin, devletin kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade etti.

Edirne’ye geldiklerinde kendilerine barınacak yerin sağlandığını dile getiren Aytekin, “Tüm ihtiyaçlarımız eksiksiz bir şekilde karşılanıyor. Buradaki çalışanlar gerçekten bizimle çok ilgilendi. Sosyal market çalışanlarına teşekkür ediyorum. İş imkanı, barınma gibi ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Allah razı olsun. Kızım için mama ve bebek bezi gibi ihtiyaçlarımı sosyal market sağladı." dedi.

Doğukan Vurgun