Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan tarihi taş köprülerden bir tanesi olan Tunca, trafiğe kapatıldı. Bölgede devam eden hızlı tren altı yapı inşa çalışmaları nedeniyle köprü 4 gün boyunca trafiğe açık olmayacak.

Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunca Köprüsü hem araç ve hem de yaya trafiğine kapatıldı. Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 5 bin kişi kent merkezine gelebilmek için alternatif yolları kullanmak zorunda olacak.

Şehir merkezinden Karaağaç Mahallesi'ne, Karaağaç'tan şehir merkezine gidecek vatandaşların Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nü kullanmaları gerekecek.

Tarihi köprü 6 Mart tarihinden itibaren boyunca araç ve yaya trafiğine kapatıldı.  Dört gün sürecek çalışmalar sonrasında Tunca Köprüsü tekrar yaya ve araç trafiğine açılacak.

Hızlı tren çalışmaları kapsamında Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etabı olan 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule hattının 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Haziran 2019'da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ray serim işlemleri devam ediyor.

Doğukan Vurgun