Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele standı

Bağımlılıklarla mücadelesini sürdüren Yeşilay Edirne Şubesi, Alkol Farkındalık Haftası dolayısıyla kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde stant açtı.

Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele standı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi'nde açılan standı ziyaret eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, vatandaşları bağımlılıklarla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Alkol Farkındalık Haftası kapsamında Yeşilay Edirne Şubesi üye ve gönüllüleri ile birlikte farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı. Arıca rehabilitasyon merkezi YEDAM'ın tanıtımı da yapıldı. Bağımlılıkların bireyler ve toplum açısından sosyal ve ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekilen etkinlikte alkolün zararlarına ve bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay’ın yürüttüğü çalışmalara değinildi.

115 numaralı ücretsiz danışmanlık hattı olan YEDAM Alkol, Tütün, Kumar, Madde, Teknoloji alanında ücretsiz hizmet veren bir rehabilitasyon merkezi olup 12 yaş üstü bağımlı ve bağımlı yakınına hizmet veriyor.

Standı ziyaret eden vatandaşlara alkol bağımlılığının bireyler ve toplum açısından zararlarından ve Yeşilay’ın yürüttüğü önleme faaliyetlerine ve bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde (YEDAM) yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Burcu Temel