Kentin yöresel lezzetleri çevrimiçi alışveriş sitesinden satılmaya başlandı

Valiliğin başlattığı proje ile kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin ürettiği yöresel ürünlerin satışı çevrimiçi alışveriş sitesinden yapılmaya başlandı.

Kentin yöresel lezzetleri çevrimiçi alışveriş sitesinden satılmaya başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin yöresel ürünleri artık internetten alınabiliyor. Böylece hem kadın kooperatifleri destekleniyor hem de güçlü bir pazar ağı kuruluyor. Valilik tarafından başlatılan projeyle kentteki yöresel ürünlere çevrimiçi ulaşılabilecek.

Kahvaltılıklar, baharatlar, kuruyemişler, bitkisel çaylar ve daha fazlası Edirne Valiliği kentteki kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri çevrimiçi alışveriş sitesinde topladı.

Proje hem kooperatiflere destek olunuyor hem de asırlık lezzetler geleceğe taşınıyor.

Edirne Valiliğinin başlattığı proje ile kentin yöresel ürünlerinin çevrimiçi alışveriş sitesinden yapılmaya başlandı.

Hayat geçirilen proje ile tüm yöresel ürünler tek çatı altında online mağazada bulunabiliyor. Yapılan çalışma ile asırlık lezzetler hem gelecek kuşaklara taşınıyor hem de dünyanın her yerinden satın alınabiliyor.

Karaağaç Mahallesinin kuru biberi, İpsala’nın pirinci, Meriç İlçesinin ise yer fıstığını artık tek noktada rahatlıkla satın alınabiliyor. Edirne Valiliğinin başlattığı proje ile online mağazadan dünyanın herhangi bir noktasından yöresel ürünlere ulaşılabiliyor.

Çevrimiçi alışveriş sitesi sadece gıda ürünleri bulunmuyor. El emeği ürünlerinde satışı yapılıyor. Bu ürünlerin ambalajlarında halk arasındaki hikâyeleri de aktarılıyor.

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Balı, projenin Edirne Valisi Yunus Sezer önderliğinde hayata geçtiğini anlattı.

Çevrimiçi satışların başladığını belirten Balı, “Tarımsal kalkınma kooperatifi, 15 tanesi kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi ürünlerinin kendi imkânlarıyla satmaya çalıştıklarını ve pazar sıkıntısı yaşadıklarını öğrenmesinden sonra Sayın Valimizin yoğun çalışmaları E ticaret sayfası kurularak bu ürünlerin satışını cuma günü itibariyle başlandı. Şimdi e-ticarette biliyorsunuz salgından sonra herkes daha kolay oldu, alışverişler, bu e-ticaret sistemine yöneldi bu kapsamda sisteme giriş yapıldığında başvurulduğunda her tür ürünün Edirne ile ilgili her tür ürün bulunmakta. İlk etapta tabii kooperatiflerimizin niş ürünleri üzerinden gittik. Her bir kooperatifin bir ürününü koyduk. Etiketlerde de fark hangi ilçede üretildiyse ürün o ilçenin ismi yazılı. Hem kadınlarımıza destek olmak hem ilimizi, ilçelerimizi tanıtmak amacıyla paketleme çalışmalarında hassas davrandık. İlimizde coğrafi işaretli ürünler var. Sayın valiz bu ürün daha ön plana çıkması, tanıtılması amacıyla da çok çaba göstermişti. Birçok ürünümüzde de coğrafi işaret bulunmakta. Ürünleri kadınlar hijyenik şartlarda hazırlıyor. Trakya Üniversitesi TÜTAGEM laboratuvarlarında gıda ürünlerinin, tahlilleri yaptırıldı ve bugün itibariyle şu anda kırk civarında ürünümüz var. Ancak ilerleyen zamanlarda bu ürünlere yeni ürünler katılarak kadınlarımıza katma değer yaratacak çalışmalara devam edeceğiz.” Dedi.

Burcu Temel