'Kenarda parası olan düşünmeden altına yatırım yapsın'

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte altın fiyatları yeniden yükselişe geçmeye başladı.  Kenarda parası olanlara tavsiyelerde bulunan Edirneli kuyumcular, altının ilerleyen günlerde yükselişini sürdüreceğini ve bu yüzden almayı düşünenlerin beklememesi gerektiğini söyledi.

'Kenarda parası olan düşünmeden altına yatırım yapsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz sezonunun  yaklaşmasıyla birlikte düğün yapacak olan çiftler başta olmak üzere birçok vatandaş altın almak için kuyumcuların yolunu tutmaya başladı. Son günlerde artışını sürdüren altın fiyatlarının önümüzde günlerde de artışını sürdürmesini beklediklerini belirten Kuyumcu Rahmi Cömert, dünyanın herhangi bir noktasında yaşanan her olayda altın fiyatlarının etkilendiğini ve fiyatların yukarı yönde ilerlemeye devam edeceğini söyledi.

                Altın madenine az rastlanılmasından dolayı çok değerli bir ürün olduğunu ve her kıvılcımdan etkilendiğini belirterek, artışa geçtiğini söyleyen Edirne Kuyumcularından Rahmi Cömert, yatırım düşünen vatandaşların altına yönelmesi için tavsiyelerde bulundu.

Dünya genelinde yaşanan olaylardan etkilenen altın sektörü sürekli sert inişler ve çıkışlarla gündeme geliyor. En güvenli yatırım sektörünün altın olduğunu belirten Cömert, vatandaşların genellikle gram altın alarak yatırım yaptıklarını ifade etti.

Çeyrek altın fiyatlarının 2 bin 50 lira, gram altın fiyatlarının ise bin 221 liradan satışa sunulduğunu söyleyen Cömert, en çok gram altın tercih edildiğini aktardı.

Edirne’nin diğer illere göre sınır kenti olmasının avantajlarını yaşadığını aktaran Cömert, düğün sezonunun yaklaşması ve komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistler ile birlikte piyasanın sürekli hareketli olduğunu ifade etti.

Doğukan Vurgun- Dilek Şahin