Başlattığı uygulama ile hem doğaya hem de ekonomiye katkı veriyor

Edirne'de gerçekleştirilen 'Kahvem Termosta' uygulaması ile hem doğa korunuyor hem de kahve severler indirimli kahve içme fırsatı buluyor.

Başlattığı uygulama ile hem doğaya hem de ekonomiye katkı veriyor

Edirne’de Tahmis Meydanı’nda bulunan bir işletmede “Sürüdürülebilir Bir Yaşam” sloganıyla “Kahvem Termosta” uygulaması başlatıldı. Uygulama sayesinde hem doğa korunuyor hem de kahve severler indirimli kahve içme fırsatı buluyor.

                Butik kahve işletmecisi İnan Alparslan, uygulamanın Türkiye’de çeşitli illerde uygulandığını fakat Edirne’de sadece iki işletmenin bu uygulamayı gerçekleştirdiğine değindi. Alparslan, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için karton ve plastik bardak yerine termos kullanılması çağrısında bulundu.

Uygulama ile hem çevrenin korunduğunun hem de vatandaşların indirimli kahve imkânı yakaladığından bahseden Alparslan, “Edirne'de bu uygulama iki işletmede yapılıyor. Kahvem termosta uygulamasını kullanan yerlerden biriyiz. Türkiye genelinde yayılmış bir uygulamayla dünyamıza sahip çıkmak istiyoruz. İstanbul'da özellikle çok fazla mekân kahvem termosta uygulamasını kullanıyor. Buradaki amaç insanlarda farkındalık yaratmak. Doğaya daha fazla saygı gösterme, katı olarak giden ürünlerin doğada çözünmesi uzun yıllar aldığı için bizlerde gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak maksadıyla doğaya saygı hem insana saygı, çevreye saygı maksadıyla böyle bir farkındalık uygulaması başlattık.” Dedi.

Uygulamanın amacını anlatan Alparslan, karton ve plastik tüketiminin azaltılmasını hedeflediklerini belirtti.

Alparslan, aynı zamanda termosla alınan kahvelerde yüzde 10-20 oranında indirim uyguladıklarını vurguladı.

Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak istediklerini ifade eden Alparslan, “Amaç burada karton bardak, plastik bardak tüketimini azaltmak çocuklarımıza daha saygılı, daha düzgün bir gelecek bırakmak için böyle bir uygulama geçirdi. Burada insanlar geldiğinde termosuyla beraber kahve aldıkları kahve oranını yüzde 10, yüzde 15, hatta bazı ürünlerde yüzde 20’ye kadar indirim sağlıyoruz. Karton bardakta kullanmıyor. Uygulamayı hayata geçirdiğimiz günden beri Edirne çok fazla rağbet görmedi. Ancak insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya kahve içmek isteyen ve hem ekonomik olması hemde doğayı koruması açısından termos kullanımını arttırmak istiyoruz. Termos kullanımı karton bardaktan daha ekonomik oluyor. Aynı zamanda sıcak veya soğuk içecekleri birkaç saatte olsa sıcak veya soğuk tutma imkanı sağlıyor. Kahvesini termosta alanlar bir yerde oturup kalmak zorunda da kalmıyor. Hem kahvesini alıp işyerine gidebiliyor. Ve istediği zamanda sıcak veya soğuk tercihine göre tüketebiliyor.” Diye konuştu.

Doğukan Vurgun