Karekod uygulaması hem turistleri hem de esnafı sevindirdi

Edirne'nin zengin tarihine ve kültürel mirasına yolculuk yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, artık kent hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgilere restoran, taksi durakları ve otellere yerleştirilen tanıtım kartlarının üzerindeki karekodu okutarak ulaşabilecekler.

Karekod uygulaması hem turistleri hem de esnafı sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gezi rotalarından, restoran ve kafe önerilerine, otel rezervasyonlarından şehir rehberine ve yöresel lezzetlerine kadar turistlerin kentle ilgili ihtiyaç duyduğu birçok şey artık www.edirne.com.tr adresinden bulunabilecek. Edirne Valiliği tarafından hayata geçirilen bu yeni uygulama hem turistleri hem de kent esnafını sevindirdi.

"Artık birisine sormalarına gerek kalmayacak"

Daha önceden yurtdışından ve yurtiçinden gelen turistlerin acaba nereyi gezebiliriz, neyi nereden alabiliriz gibi soruları kendilerine ya da çalışanlara sorduğunu hatırlatan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve ciğerci esnafı Bahri Dinar, artık Edirne Valiliği tarafından hayata geçirilen uygulama ile birisine sormaya gerek kalmadan kendilerinin istedikleri yere ve lezzete ulaşabileceklerini aktardı.

"Uygulama hem Edirne için hem de turistler için çok iyi oldu"

Hayata geçirilen uygulama ile artık turistlerin karekodu okutarak kentle ilgili merak ettikleri tüm sorulara yanıt bulacaklarını ifade eden Dinar,  "Edirne’de nerede ne var nerede ne yenir ve nerede gezilir diye düşünmeden karekodu okutarak haritasını çıkarıyor ve gezmeye başlıyorlar. Uygulama Edirne için çok faydalı oldu hem de gelen turistler için çok yararlı oldu. Bizim için ise çok kolay oldu. Turistler bize sorduğunda arada unuttuğumuz yerler oluyordu ama şimdi bizim için ve gelen misafirler için her çok kolay" dedi.

 Kış mevsimi olmasına rağmen kentin turist akınına uğradığını söyleyen Dinar, Turistlerin yemek yerken bir yandan da nereleri gezebileceğine uygulamadan bakabildiğini aktardı.

Uygulamanın hem turistleri hem de esnafı memnun ettiğini belirten Dinar, Edirne Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne teşekkürlerin sundu.

Şehre gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, karekod okutarak hem "edirne.com.tr" adresine hem "edirneyoresel.com.tr" adresine giriş yapabiliyor.

Burcu Temel