Ekipler ekili arazileri inceledi

Edirne Ziraat Odası ekiplerince Süloğlu ilçesine bağlı Akardere,  Büyükgerdelli, Yağcılı, Tatarlar, Sülecik, Taşlısekban, Kemal Köy, Yenikadın, Eskikadın, Budakdoğanca köylerinde ekili arazilerde kontrol gerçekleştirildi.

Ekipler ekili arazileri inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İncelemelerde ekili arazilerin büyük çoğunluğunda üst gübreleme yapıldığı görüldü. Buğdayda yapılacak olan üst gübrelemede Azot kaybını en aza indirmek için yağmurun önünde gübreleme yapılması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Ekipler, buğdayda ilk gübrelemenin kardeşlenmenin bittiği sapa kalkma döneminin başında yapılması gerektiği vurgulandı ve şunlar kaydedildi:

“Gübrelemenin doğru zamanda yapılması buğdayın  gelişimi ve verimi için oldukça önemlidir. Erken dönemde ve yüksek miktarda atılan azotlu gübre ile buğday kış uykusundan erken  uyanır buda olası geç don olayında buğdayın daha fazla zarar görmesine sebep olmaktadır. Ayrıca dönem itibariyle topraklarımızın Çinko yönünden fakir olmasını da göz önüne aldığımızda buğdayın gelişim ve kardeşlenmesi içinde bu dönemlerde çinko uygulamalarını da ihmal etmememiz oldukça önemlidir. Uygun zamanda ve dozda atılan üst gübre uygulamaları ile buğdayın kalite ve verimini artırmak mümkündür.”

Bazı arazilerde karaçimen ve diğer kaba otların çıkmaya başladığının belirtilerek, çiftçilere arazi kontrolü yapmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

İpek Esma Çeşme