Karaağaç'ın dev lahanası ilgi odağı oldu

Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarında bu hafta Karaağaç'ın yerli üreticilerinden birisi olan  Faruk Ule'nin ata tohumuyla ürettiği 39,5 kilo dev lahana pazarda yoğun ilgi gördü. Dev lahana 395 liraya satışa çıkarıldı.

Karaağaç'ın dev lahanası ilgi odağı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, yerli ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Karaağaç'ın yerli üreticilerinden birisi olan  Faruk Ule, ürettiği dev lahanayı pazarda satışa çıkardı. Kilosu 10 liradan 395 liraya satışa çıkarılan dev lahana ilgi odağı oldu.

'Edirne'nin en büyük lahanası'

Bugüne kadar bu büyüklükle lahana hiç yetiştirmediğini söyleyen Ule, Edirne'nin bu yılki  en büyük lahanasını kendisinin yetiştirdiğini belirtti. Müşterilerle pazarlık yaptığını aktaran Ule, istedikleri fiyatın gelmemesiyle satmayacaklarını söyledi.

Dev lahanayı ata tohumuyla yetiştirdiğine dikkat çeken Ule, "Mevsim başladığından beri lahana satışları sürüyor. En büyük lahanayı bugün ilk defa çıkardık. Bir tane denk geldi. 39.5 kilo. Diğerleri 20 kilo, 18 kilo, 15 kilo. Bir tane 39.5 kilo geldi. Kendi tarlamızdan kendi lahanamız.  Öz ata tohumu. Hibrit tohumu değil. Kesinlikle hibrite karşıyız. Bu bir tabur askeri doyurur. Yani bu 10 kişiye rahat yeter. Lahana kilosu 10 liradan yani bu dev lahananız 395 lira. Şu an pazarlıktayız. Çok ilgi görüyor. Bugün ilk defa bu çıktı böyle. İnsanlara değişik geliyor, biz bile şaşırdık böyle çıkardığımız için. Daha önce 20 kilo çıkardık. 25 kilo çıkardık da. Bu 39,5 kilo ilk defa çıktı. Edirne'nin en büyük üretilen lahanası. Biz bunu herhalde satmayacağız. İstediğimiz parayı veren çıkmazsa bunu eve götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Tezgahta 3, 5, 7, 10, 18 kilo lahana olduğunu belirten Ule,  "Bu büyüklükte ve 39,5 kilo lahana ilk defa yetiştirdim. Lahana fiyatlarının kilosu 10 lira. Fiyatlar, genel boyuta göre 30, 40, 50 lira olarak değişiyor. Karnabahar ise 40 liradan satışa sunuluyor. Fiyatlar 2024’ten sonra çok oynamadı. Vatandaş ilgi gösteriyor. Mayıs’a kadar ürünümüz var. Her pazar kurulduğunda bir kamyon ürünle geliyoruz. Vatandaş her türlü gelip tekrar tedarik edebilir” dedi.

Burcu Temel