Gurbetçi otoparkını tırlar da kullanabilecek!

Edirne'de milyonlarca turistin giriş-çıkış yaptığı ve gurbetçilerin yoğun olarak kullandığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşturulan gurbetçi otoparkını sezon sonrası tırlar da kullanabilecek.

Gurbetçi otoparkını tırlar da kullanabilecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının 5. birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Yoklama ve tutanak özetlerinin okunmasının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer'in gönderdiği önergeler ve komisyon başkanları tarafından hazırlanan önergeler ile raporlar okundu.

Edirne İl Genel Meclis üyeleri, Kapıkule Gümrük Kapısı TIR Otopark Alanı’nın İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edilmesini oybirliğiyle kabul edildi. Otopark ücretlerinin belirlenmesi için İl Encümeni’ne yetki verildi.

Edirne’nin merkez ilçeye bağlı Kemalköy sınırları içinde bulunan 43 bin 478,76 m2 yüzölçümlü alanda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından tesis edilen Kapıkule Gümrük Kapısı TIR Otopark Alanı, İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edildi.

Edirne'nin gelişimi ve sınır kapılarının modernizasyonu ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Geçmiş, 2019 yılına kadar mülkiyeti hazineye ait ve çöplük olan alanın, otopark olarak düzenlenmesindeki katkının İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını belirtti.

Pazarkule Sınır Kapısı’nın kurulması için İl Genel Meclisi’nin kararıyla 15 dönümlük arazinin de tahsis edildiğini de hatırlatan Geçmiş, Karşılığında takas talebinden bulunduklarını ve  Kapıkule’deki otoparkın da İl Özel İdaresi’ne verilerek işletmesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılması ile ilgili talep ve isteklerini belirttiklerini hatırlattı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda park sistemi oluşturulan alanla ilgili yeni bir adımın atıldığını belirten Geçmiş, gurbetçilerin dönüşlerini daha konforlu hale getirmek amacıyla uygulamaya konulan otoparkın işletmesinin Edirne Valisi Yunus Sezer'in girişimiyle Ticaret Bakanlığından İl Özel İdaresi işlemesine tahsis edildiğini aktardı.

"Uzayan TIR kuyruklarının da bir nebze azalmasına neden olacak”

2019 yılından beri herhangi bir gelişmenin olmadığını söyleyen Geçmiş, Edirne Valisi Yunus Sezer’in bireysel girişimleriyle bu işlemlerin hızlandırıldığını ve kendilerine geldiğini aktardı.  

Artık Kapıkule’deki otoparkın İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edildiğini söyleyen Geçmiş, "Bundan sonra İl Özel İdaresi’ne yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Uzayan TIR kuyruklarının da bir nebze azalmasına neden olacak” dedi.

Yaklaşık 45 dönümlük alanın yazın gurbetçi sezonunda kullanıldığını dile getiren Geçmiş, Yılın 2 ayı gurbetçilerimiz gelip, dönüş yoluna geldiklerinde bu alandan yararlanıyor ve sıra beklemeden gidecekleri ülkeye yola koyuluyor. Yılın 10 ayında da bu alan tır parkı olarak kullanabilecek. Uzayan tır kuyruklarının bir nebze de azalmasına neden olacak" dedi.

Geçmiş, konuşmasının ardından İl Özel İdaresi tarafından bütçe içi işletme kurulmasını Meclis üyelerinin oylarına sundu. Karar oy birliği ile kabul edildi.

  24 saat park ücretini 100 lira olmasını düşündüklerini belirten Geçmiş, otopark ücretlerinin belirlenmesi için İl Encümeni’ne yetki verilmesini  oylamaya sundu. Meclis üyeleri, oybirliğiyle İl Encümeni’ne yetki verdi.

Geçmiş, ücret ile ilgili kararı da encümen toplantısında alacaklarını ifade etti.

Burcu Temel