Kandemir, 'Adayımız İba ile 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız'

Edirne ilçe ve belde adayları tanıtım toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 31 Mart'ta kent merkezi ve ilçeleri gerçek ve hizmet belediyeciliği ile buluşturmaya hazır olduklarını aktardı.

Kandemir, 'Adayımız İba ile 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne ilçe ve belde adayları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, davul-zurna eşliğinde karşılandı.  “31 Mart'ta sandıkları patlatacağız” diyerek ilçe ve belde adaylarını açıklayan Kandemir, 31 Mart’ta merkez ve ilçeleri gerçek belediyecilikle buluşturmaya hazır olduklarını vurguladı.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti Edirne'de ilçeler ve beldelerdeki belediye başkan adayları belli oldu.  Aday tanıtım toplantısı kentteki bir tesiste düzenlendi.  Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, vatana ve bayrağa bağlı siyaset anlayışını, Edirne’nin sokaklarında hizmete dönüştürmek istedikleri aktardı.

"Yıl 2024 olmuş CHP'li belediyelerde hala su sorunu çözülememiş"

2024 yılında bir şehirde hala su sorunu çözülememişse bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kandemir, CHP belediyesinin elindeki bazı şehirlerde bu durumun yaşandığına dikkat çekti.

Vatandaşlar dara düşünce 'yetki bizde olsun olmasın önemli değil hizmet götürmek istiyoruz' diyen Kandemir,  "Metroları, üzerimize düşüyor biz yapıyoruz, sıkıntıları gördüğümüzde biz göğüslüyoruz, mücadele ediyoruz merkezi iktidar olarak. Onun için istiyoruz ki 2024'te şehrimizi gerçek belediyecilikle buluşturalım" dedi.

Edirne’nin önemli şehirlerden olduğunu belirten Kandemir, “Cumhur ittifakı olarak memleketimize, milletimize yaslanarak siyaset yapıyoruz. Edirne AK Parti siyaseti için, Cumhur ittifakı için şehirlerden bir şehir değil, önemli bir şehir. Yüzyıllarca dünyaya adalet dağıtmış, insanı merkez alarak nasıl siyaset yapılır, öğretmiş, göstermiş bir medeniyetin çocuklarıyız biz. Öyle bir medeniyete başkentlik yapmış, sokaklarında dolaşırken başınızı kaldırdığınızda ruhunu hissettiren bir şehir bizim için Edirne. Bir serhat şehri değil sadece, insanıyla dokusuyla, o medeniyetin anlayışını, kuşatıcılığını, birlikte yaşama kültürünü, kimseyi öteki kılmayan algısını ve anlayışını yaşatan bir şehir. Onun için biz bu şehre bir başka sevdalıyız. Onun için Edirne'de gönlümüzden geçen, arzu ettiğimiz şey daha fazla hizmet etmek, heyecanla koşmak” Dedi.

"Biz bu şehre hizmet etmek istiyoruz"

Siyaset yaparken insan odaklı olduklarını ve merkeze aldıklarını belirten Kandemir, hizmet anlayışlarında diline, ırkına ve mezhebine bakmadıklarını ifade etti. Mevki ve makamların hizmet etmek için olduğunu vurgulayan Kandemir, bu ülkeye, vatana, bayrağa bağlı siyaset anlayışını, Edirne'nin sokaklarında da hizmete dönüştürmek istediklerini belirterek Edirnelilerden fırsat istedi.

Koltukların birbirlerine ikram etmek için olduğunu da hatırlatan Kandemir, "Bu zillet ittifakının yaptığı gibi 'ben ne olurum' kaygısıyla mücadele edenlere oraları vermek için değil, hizmet etmek için var. Biz bu şehre hizmet etmek istiyoruz" dedi.

14 Mayıs öncesini hatırlatan Kandemir, "Birbirlerine adeta bu milletin makamlarını peşkeş çekiyorlardı. Birileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı birileri başka bir şey olacaktı. Siz hiç Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey duydunuz mu? Çünkü mesele memlekete hizmet etmek meselesi. Mesele Türkiye olunca bizim gözümüz hiçbir şey görmez. Gerek MHP gerek AK Parti kadrolarında gönlü bu memlekete bağlı şu güzel teşkilatlar, 'ben ne olacağım' kaygısına düşmeden memlekete hizmet etme motivasyonuyla gecesini gündüzüne katarak çalışıyor" şeklinde konuştu.

Kandemir, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba ile 31 Mart'ta Edirne'de tarih yazacaklarını ifade etti. Edirne’yi 2024’te gerçek belediyecilikle buluşturmak istediklerini söyleyen Kandemir, hizmet etmeye varsa sorun onu çözmeye ve Cumhur İttifakı olarak oy versin, vermesin herkesin gönlüne, duasına talip olduklarını dile getirdi.

“Adayımız İba ile 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız”

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ile Edirne’de tarih yazacaklarını belirten Kandemir, “5 sene çok yakın çalıştığım, duruşunu, tavrını, tarzını, kuşatıcılığını, şehrine olan sevdasına yakinen şahitlik ettiğim Belgin hanımla biz 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız. Belgin hanım, gerek iş kadını kimliğiyle, gerek şehrine olan sevdasıyla ki, ben Cumhurbaşkanımızla olan hemen hemen bütün görüşmelerine, oralardaki mücadelesine, bu şehir için verdiği mücadelesine ve gayretine şahitlik ediyorum. Belgin hanımla inanıyorum ki biz Edirne'de hizmet etmek suretiyle bir başka kapı aralayacağız. Burada bulunan arkadaşlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ana kadememizle, milletvekillerimizle, Cumhur İttifakı olarak el ele vereceğiz, hem merkezde, hem ilçelerimizde bu şehre yakışır bir destan yazacağız” ifadelerine yer verdi.

Ecdadın yadigârı olan kenti ayağa kaldıracaklarının altını çizen Kandemir, 31 Mart’ta Edirne’de sandıkları patlatacaklarını vurguladı.

Doğukan Vurgun