İba 'Edirne artık, vatandaşın sesini duyan yerel yönetim anlayışını istiyor!'

AK Parti Edirne'nin ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adayları belli oldu. Adaylar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in katılımıyla kentteki bir tesiste düzenlenen aday tanıtım toplantısında ilan edildi. Programda konuşan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Artık Edirne'nin vatandaşın sesini duyan yerel yönetim anlayışını istediğini belirterek, 'Edirne'yi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız!' dedi.

İba 'Edirne artık, vatandaşın sesini duyan yerel yönetim anlayışını istiyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye yüzyılında Edirne'nin altın çağı AK Parti ve hizmet belediyeciliği ile başlayacak. 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerde çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Edirne’nin ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adayları belli oldu. Adaylar, düzenlenen tanıtım toplantısı ile duyuruldu.

Kentteki bir tesiste düzenlenen program düğün havasında geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve partililer tarafından karşılandı.

Partililerle selamlaşarak salona geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve beraberindekiler, coşkuyla karşılandı. Ellerinde Türk ve parti bayrağı olan kalabalık, Edirne adayı İba'yı alkışlarla destekledi.

'İba'dan Edirnelilere teşekkür'

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, bugüne kadar birlikte omuz omuza yol yürümekten onur duyduğu, yaklaşık 5 yıldır Edirne’nin her bir köşesinde, her bir mahallesinde birlikte ayak izinin olduğu teşkilat üyeleri ve partililere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

Bugüne kadar ziyaret ettiği her yerde kendisini muhabbetle karşılayan, iyi dileklerini ileten, ve kendisini vazife başında görmek istediğini söyleyen Edirnelilere de teşekkürlerini sunan İba, Edirne'yi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacaklarının sözünü verdi.

" Sokaklarında hayaller kurduğum kentte belediye başkan adayı olmanın mutluluğunu yaşıyorum"

Onların gücü ve desteği ile çalıştıklarını aktaran İba,  vatandaşların arzu ettiği gibi vazife başında olduklarını ve bundan sonra da daha iyi bir Edirne için çalışacaklarını ifade etti.

Okullarında büyüdüğü, sokaklarında hayaller kurduğu, binlerce anı biriktirdiği, anne olarak çocuklarını büyüttüğü, iş insanı olarak hizmet ettiği Edirne'de bugün Cumhur İttifakı belediye başkan adayı olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayan İba, kendisini bu göreve beni layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

"Biriktirdiğimiz bilgi ve tecrübeyi hizmete dönüştürme zamanı"

Daha önceki görevi olan il başkanlığı döneminde de her bir vatandaşla, esnafla, kadınlarla, gençlerle ve yaşlılarla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduklarını söyleyen İba, "Sorunlarını, beklentilerini dinledik.  Şimdi bu biriktirdiğimiz bilgi ve tecrübeyi hizmete dönüştürme zamanı. Şimdi Edirne’yi kadın eliyle güzelleştirme zamanı. Şimdi Edirnelilerin sesine ses, sözüne söz olma zamanı. Şimdi hep birlikte kenetlenerek Edirne’nin kaybolan yıllarını geri getirme zamanı. Biz, gençliğimize, heyecanımıza, tecrübemize, çalışkanlığımıza ve yanımızda olan değerli teşkilatımıza güveniyor ve inanıyoruz. Biz her bir ilçemizin hizmet belediyeciliği ile tanışma vaktinin geldiğine inanıyoruz...

Biz, ilçe ilçe tüm adaylarımızla! Edirne’yi siyasi tartışmalarla ayrıştırmaya değil

birleştirmeye adayız. Edirne’yi kalkındırmaya, Balkanların ticaret ve kültür merkezi yapmaya adayız! Edirne'yi birlik ve beraberliğin, huzurun şehri yapmaya adayız! Edirne'yi her bir sokağı ile, yemyeşil, tertemiz bir şehir yapmak için adayız! Her bir vatandaşımızın sesi, soluğu olmak için adayız" ifadelerine yer verdi.

"Coşkulu,heyecanlı ve umutluyuz! "

Coşkulu,heyecanlı ve umutlu olduklarını söyleyen İba,"Çünkü biliyoruz ki; Edirne artık, hizmetin, sağduyunun sesini duymak istiyor! Edirne artık, vatandaşın sesini duyan yerel yönetim anlayışını istiyor! Edirne, hak ettiği değere kavuşmak istiyor. Bugün burada, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyorum, İlçe Belediye Başkan Adaylarımızla birlikte Edirne'yi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız! Bu duygu ve düşüncelerle Edirne'nin hizmet belediyeciliğini tercih edeceğine inancımız tamdır. Tüm adaylarımızla daha önce Havsa'da, Lalapaşa'da, Keşan'da hizmet belediyeciliğini nasıl gösterdiysek bugün de Edirne ve tüm ilçelerinde en güzel hizmetleri, en güzel yatırımları getireceğimize yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından ayakta alkışlanan İba, partililerden büyük destek gördü.

Doğukan Vurgun